Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zidane: Imamo veoma dobar tim

zinedine zidane

Trener Real Madrida Zinedine Zidane rekao je da je zadovoljan saradnjom i igrom iskusnih i starijih fudbalera u svojoj ekipi u utakmici Superkupa Evrope.

Real je u Trondhajmu osvojio Superkup Evrope, pošto je poslije produžetaka pobijedio Sevillu sa 3:2.

Aktuelni šampion Evrope poveo je u 21. minutu golom Marca Asensija, a izjednačio je Franco Vazquez u 41. minutu.

Vodstvo Sevilli donio je Yevhen Konoplyanka u 72. minutu iz jedanaesterca, a Real je izborio produžetak golom Sergija Ramosa u trećem minutu sudijske nadoknade vremena.

Pobjedu “kraljevskom” klubu donio je Dani Carvajal u 119. minutu.

Zidane je iz ekipe izostavio nekolicinu standardnih igrača, među kojima Cristiana Ronalda, Garetha Balea i Tonija Krossa i priliku je priužio mlađim fudbalerima.

sergio-ramos

“Imamo veoma dobar tim, imamo iskusne igrače i mlade igrače, a upravo to želim u svom timu. U ekipi nije bilo četvorice ili petorice standardnih, ali ovo je dobar tim. Na kraju se sve svodi na ekipu, grupa je važna”, rekao je Zidane.

On je ipak izdvojio kapitena Ramosa.

“Sergio Ramos je naš kapiten, važan igrač i uvijek je tu da nam zaradi trofej. Nisam mu davao posebne instrukcije, a sa takvim igračem se uvijek vidi razlika na terenu. On je sazreo kao igrač, a u ovom finalu bio je upravo tamo gdje je trebalo da bude”, naveo je bivši fudbaler Reala i francuske reprezentacije Zidane.