Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

trener real madrida

Zidane istaknuo ključnog igrača u borbi za naslov prvaka

zidane

Kraljevskom klubu je potrebno pet bodova iz posljednja tri kola da osigura titulu

Real Madrid je kod kuće pobijedio Alaves 2:0 i tako zadržao četiri boda prednosti ispred Barcelone tri kola prije kraja prvenstva. Golove za pobjedu postigli su Karim Benzema i Marco Asensio.

Nakon utakmice trener Madriđana Zinedine Zidane istaknuo je zadovoljstvo izvedbom svoje ekipe. Poseban naglasak stavio je na obranu i golmana Thibauta Courtoisa. Ovo je peta utakmica zaredom u kojoj Real nije primio nijedan pogodak. Velika je ovo stvar za Courtoisa koji je pod povećalom otkako je stigao iz Chelseaja, no sada, kada je najbitnije, brani najbolje. U jednom trenutku se čak razgovaralo o njegovoj prodaji jer nije opravdavao odštetu od 35 miliona eura.

“Courtois je jako bitan igrač i ima veliki utjecaj u ovoj borbi za naslov. Cijela ekipa se odlično brani, no Thibaut sprječava puno golova, cijeloj ekipi ide super. Naravno da je nemoguće ne primiti golove. Ipak, istina je da ih dozvoljavamo jako malo”, rekao je Zidane, a njegove riječi prenosi Marca.

Real je opet dobio penal na putu prema pobjedi.

“Ako je penal, onda je penal. Najvažnije je da zabijamo golove.”

Kraljevskom klubu je potrebno pet bodova iz posljednja tri kola da osigura titulu.

“Svakako ćemo pokušati to napraviti. Još imamo tri utakmice i ne znamo što će se dogoditi. Sada je vrijeme za odmor, nemamo puno vremena do sljedeće utakmice, ali svakako se bolje odmarati nakon pobjede.”