Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Real Madrid

Zidane nakon poraza od Rayo Vallecana: Ne smiju ovako igrati

real

Posljednji plasirani klub La Lige savladao je Real 1:0 u 35. kolu i tako zadržao šanse za ostanak u ligi

Trener Real Madrida Zinedine Zidane je nakon katastrofalnog poraza njegove ekipe kod Rayo Vallecana izjavio da njegova ekipa nije napravila ništa u toj utakmici, javlja Anadolu Agency (AA).

Posljednji plasirani klub La Lige savladao je Real 1:0 u 35. kolu i tako zadržao šanse za ostanak u ligi.

“Nismo napravili ništa. Baš ništa u svakom pogledu. Može se dogoditi da ne postigneš gol ili da ti ne uspije, ali ne može i ne smije ono što je nama na ovoj utakmici, da u svakom pogledu budemo ništa. Sve što smo napravili na ovoj utakmici bilo je užasno; pristup, igra, sve… Ništa nismo napravili što se tiče trčanja, duela. Jednostavno, Rayo je igrao, a mi nismo”, rekao je Zidane.

Dodao je kako skoro uvijek staje u zaštitu svojih igrača ali da ovaj put do ne želi uraditi.

“Ne smiju ovako igrati. Igrači bi morali biti jako ljuti na sebe, znam da ja jesam. Međutim, ja također snosim odgovornost. Izvinjavam se navijačima i klubu zbog ovoga danas”, kazao je francuski trener.

Istakao je da će situacija u kojoj se nalazi Real pokazati koliko ovaj klub zaista vrijedi.

“Bio bih najsretniji da je sezona već gotova. Ali iz poštovanja prema klubu i navijačima moramo se pod hitno trgnuti i do kraja odigrati na pravi način”, rekao je Zidane.

Top ponudu za današnje utakmice pronaći ćete na sajtu Meridiana, a osim standardne ponude na ove mečeve, tu su i bonus kvote, koje vas čekaju već nakon trećeg odigranog para. Na Meridianovom sajtu depozit bez dodatnih troškova, između ostaloga, možete da uplatite Mastercard ili Maestro karticom, a na prvu uplatu dobićete 20% bonusa.