Trener Reala

Zidane odgovorio Kloppu: Ponosni smo na naš stadion

zidane

Iz Reala poručuju da su dimenzije i kvaliteta terena jednake onom na glavnom stadionu, a treneru Liverpoola kratko je odgovorio i Zidane

Zinedine Zidane odgovorio je Jurgenu Kloppu koji se požalio na Realov stadion Alfredo di Stefano nakon poraza Liverpoola u Madridu 3:1.

Podsjetimo, Madriđani trenutno ne mogu igrati na Santiago Bernabeuu zbog velike obnove koja uključuje novi travnjak i krov pa igraju na stadionu koji je dio njihovog trening-centra.

“Sigurno je da smo se navikli na prazne stadione, ali ovo je nešto drugo. Ovo je teren za trening! Znatno se razlikuje od svega što smo dosad iskusili”, komentirao je Klopp.

Iz Reala poručuju da su dimenzije i kvaliteta terena jednake onom na glavnom stadionu, a treneru Liverpoola kratko je odgovorio i Zidane.

“Ovo je naš stadion. Igramo na njemu i ponosni smo što igramo na njemu, na stadionu Alfreda di Stefana”, rekao je trener Reala.

Uzvratni susret odigrat će se 14. aprila na Anfieldu, a Klopp je najavio da će Liverpoolu sigurno biti lakše na domaćem terenu i “pravom stadionu”.