Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zidane poslao jasnu poruku selektoru Hrvatske

Zinedine-Zidane-011716

Trener Real Madrida Zinedine Zidane za španske medije je govorio o oporavku Luke Modrića te poslao poruku selektoru reprezentacije Hrvatske Anti Čačiću koji je nedavno izjavio da će Modrić biti spreman za meč s Islandom 12. novembra, javlja Anadolu Agency (AA).

Istakao je da se Modrić dobro oporavlja od povrede koljena, ali nije želio precizirati kada će se fudbaler vratiti na teren.

modric

“Ne želim komentarisati izjavu selektora Hrvatske i ne zanima me. Imam informaciju od ljekarskog tima i Modrić bi mogao biti spreman tek nakon reprezentativne pauze. Još uvijek nije trenirao s ekipom i moramo biti oprezni. Vidjet ćemo kako će se razvijati stvari”, rekao je Zidane.

Španski list “Marca” objavio je tekst u kojem se napominje kako se hrvatski vezni igrač vrlo dobro oporavlja te da bi mogao zaigrati već protiv Leganésa 6. novembra na Santiago Bernabeu.

Podsjetimo, Modrić je početkom mjeseca operisao koljeno i prognoze su kako ga na terenu neće biti najmanje mjesec dana, odnosno kako bi se trebao vratiti tek za utakmicu Real Madrida i Atletica 19. novembra.