Zidane: Ronaldo je liga za sebe

zidane ronaldo

Ono što radi Ronaldo je impresivno, istakao je Zinedine Zidane, trener Real Madrida komentarišući kontraverzni trijumf svog tima nad Bayernom (4:2) u polufinalu Lige prvaka i hat-trick Cristiana Ronalda.

Ronaldo je dva od sinoćnja tri gola postigao iz nedosuđenih ofsajd pozicija što je i danas izazvalo brojne kritike u svijetu fudbala.

Shodno tome, Ronaldov pothvat od ukupno 101 postignutog gola u Ligi prvaka, sedam više od Lionela Messija, je zasjenjen.

“Cristiano uvijek postiže golove kada nam je važno. Kada ne postigne gol pitamo se šta nije uredu. Uvijek možemo računati na njega. Pokazao je to i hat-trickom protiv Bayerna. On je liga za sebe. Malo fudbalera može uraditi isto kao Ronaldo”, rekao je Zidane, prenosi Anadolu Agency (AA).

Real je poslije produžetka sinoć slavio u Madridu protiv Bayerna, rezultatom 4:2. Bavarski tim, osim što je primio dva gola iz ofsajd pozicija, ostao je i bez igrača manje na terenu kada je sudija iz Mađarske Viktor Kassaiji bez potrebe u 84. minutu utakmice isključio Artura Vidala.