Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zidane: U El Clasicu nema favorita, šanse su 50:50

zinedine zidane

Zinedine Zidane, trener Real Madrida, nije želio uoči današnjeg El Clasica bilo koji od dva tima staviti u ulogu favorita. Posebno ne svoj, iako u 173. derbi ulazi sa šest bodova prednosti na tabeli i nizom od čak 32 utakmice bez poraza u svim takmičenja. No, današnji ogled sa Barcelonom igra se na njenom Nou Campu, pa je zbog toga jasno što je Zidane rekao da su šanse 50:50.

Francuski trener istakao je da Real Madrid uvijek igra sa velikom željom da pobijedi, pa će tako biti i danas.

“Nastojaćemo na najbolji mogući način odigrat utakmicu. Ako dobro uđemo u meč i budemo koncentrisani, možemo očekivati dobar rezultat. Ne razmišljam o tome da idemo na remi. Želimo da odigramo dobru utakmicu. Svi želimo dati najbolje što može i ne mislimo o krajnjem rezultatu. Igraćemo s puno intenziteta, to je sigurno. Međutim, nisam se fokusirao na taktiku koju je koristio Real Sociedad u nedavnom remiju sa Barcelonom, jer je El Clasico nešto potpuno drugačije“, kazao je Zidane za španske medije.

Predstavnike medija je interesovalo hoće li igra Reala ovisiti o Lionelu Messiju, koji je najveća prijetnja po Francuzov tim.

“Ljudi misle da je neophodno da oni pobijede, jer imamo šest bodova prednosti, ali nije to baš tako lako. I mi trebamo pobjedu. Messi je jedan od najboljih fudbalera Barcelone, ali imaju oni još jako puno dobrih igrača. Ne mogu znati šta će se dogoditi. Idemo na Nou Camp da igramo fudbal. Nikada ne računamo unaprijed, jer to nije dobro. Apsolutni ne postoji favorit u utakmici, smatram da su šanse 50:50“, zaključio je Zidane.

Veliki derbi, jedan od najvećih na svijetu, između Barcelone i Real Madrida igraće se danas u 16.15 sati na Nou Kampu. Nakon 13 odigranih kola u La Ligi “kraljevski klub“ je lider sa 33 boda, dok je “Barca“ na drugom mjestu sa šest bodova manje.