Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zidaneov džoker zabio i protiv Bayerna, Real slavio “bez Ronalda” (FOTO / VIDEO)

real

Real je pobijedio Bayerna u prvo duelu ta dva tima u polufinalu Lige prvaka.

Bavarci su došli u vodstvo golom Kimmicha u 28. minutu. Real je izjednačio sjajnim vojel udarcem Marcela u 44. minutu.

Gol za pobjedu Reala zabio je Asensio u 57. minutu. Asensio je u igru ušao početkom drugog dijela umjesto Isca.

Jupp Heynckes je imao velikih problema, kako prije tako i tokom same utakmice s ozljedama igrača. Već u 7. minutu povrijedio se Robben, a u 30. je u Boateng morao van igre zbog ozljede.

Zbog ozljede je igru napustio i Carvajal na drugoj strani i to u 67. minutu. Treba reći i da je Cristiano Ronaldo bio skoro neprimjetan večeras, no Real je i “bez njega” uspio slaviti. Prvi put ove sezone u Ligi prvaka Ronaldo nije zabio na jednoj utakmici. U svih 10 prethodnih jeste.

Kraj! Bayern – Real 1:2.

88. min… Velika prilika da Lewandowski spasi Bayern od poraza, ali Navas je odlično istrčao i skratio ugao, tako da je Poljak loptu poslao malo pored gola…

86. min… Nema promjene rezultata, Real pokušava mirno privesti utakmicu kraju, i čekati revanš s velikom prednošću…

71. min… Ronaldo se konačno ukazao 20-tak minuta prije kraja utakmice. Zabio je, ali gol je poništen, igrao je prethodno rukom dok je primao loptu…

70. min… Nova prilika za Bayern, ovaj put Ribery je bio u šansi…

67. min… Velika prilika za Bayern, Muller je tražio penal, ali sudac se nije oglasio…

66. min… Izlazi Carvajal, ozljeda je u pitanju, u igri je Karim Benzema. Nakon Robbena i Boatenga, ozijedio se i Carvajal…

57. min… GOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Real je okrenuo, Asensio je pogodio za vodstvo Madriđana, nakon velike greške Rafinhe. Rafinha se podsjećamo našao u startnoj postavi nakon što se ozlijedio Alaba, a Asensio je ušao u igru početkom drugog dijela. Bio je mu je to treći gol u Ligi prvaka ove sezone (11. ukupno za Real ove sezone u svim takmičenjima), i opet ga je zabio nakon što je ušao s klupe. To je pravi džoker!

50. min… Nova prilika za Bayern, Ribery je sjajno promiješao odbranu Reala, ali na petercu Muller nije uspio doći do lopte koju mu je Francuz uputio.

46. min… Počelo je drugo poluvrijeme u Minhenu. Asensio je ušao umjesto Isca. Podsjećamo, Jupp Heynckes je nakon pola sata bio prinuđen dva puta mijenjati. Prvo se povrijedio Robben, a potom i Boateng. Ušli su Alcantara i Sule. Bayern – Real 1:1.

Kraj prvog dijela nakon još jedne šanse za Bavarce, Muller je ovaj put bio u prilici. Bayern – Real 1:1. Bavarci su bili bolji, ali Real ima odličan rezultat, posebno ako se uzme u obzir koliko su Bavarci imali prilika.

45. min… Lewandowski je bio u prilici za Bayern, ali nije pogodio…

44. min… GOOOOOOOOOOOOOOL! Real je izjednačio praktično iz “ničega”. Marcelo sjajno fata loptu na volej lijevom nogom i pogađa sa ivice kaznenog prostora.

42. min… Nova šansa za Bayern, Muller šutira sa nekih 10 metara, ali Ramos je to nekako uspio izblokirati i loptu izbiti u korner…

40. min… Hummels umalo da pogodi nakon ubačaja iz ugla. Lopta ide malo pored gola. Bayern puno bolji. Zasluženo vodi 1:0.

35. min… Odmah nakon izlaska Boatenga, Bayern je umalo došao do novog gola. Ribery je izašao sam pred Navasa, ali lopta mu je zamalo pobjegla…

30. min… Nova ozljeda u redovima Bayerna. I Jerome Boateng mora van zbog ozljede. Nevjerovatno. Zamijenio ga je Sule!

28. min… GOOOOOOOOOOOL! Bayern vodi 1:0, Joshua Kimmich je strijelac. Nevjerovatno je kako je kompletna ekipa Reala ispala. Lopta je krenula od golmana Ulreicha, i već nakon tri dodira Kimmich je bio sam pred Navasom, a potom rutinski poentirao. Bio je to njegov treći gol ove sezone u Ligi prvaka. Od njega je u dresu Bayerna efikasniji samo Lewandowski koji je zabio pet golova.

25. min... Daniel Carvajal uputio je prvi ozbiljniji udarac ka golu Bavaraca… Nema promjene rezultata.

15. min… Nema promjene rezultata, početnih je 0:0.

Loša vijest za Bayern i njegove navijače uoči večerašnjeg sudara s Realom u polufinalu Lige prvaka, nastavile su stizati i na samom početku utakmice. Nakon što je prije meča ostao bez Davida Alabe, Jupp Heynckes je nakon samo sedam minuta igre ostao bez još jednog standardnog, i može se reći ključnog igrača.

Arjen Robben morao je napustiti igru odmah na startu utakmice zbog ozljede. Heynckes je u igru umjesto Holanđanina poslao Španca Thiaga Alcantaru.

Podsjećamo, umjesto lijevog beka Alabe koji se očekivao među starterima Heynckes je od prve minute na gurnuo u vatru Rafinhu.

Za Bayern od prve minute igraju Ulreich, Boateng, Hummels, Kimmich, Lewandowski, Martinez, Muller, Rafinha, Ribery, Robben i Rodriguez.

Real je počeo u sastavu Navas, Carvajal, Varane, Ramos Casemiro, Isco, Kroos, Lucas, Marcelo, Modrić, Ronaldo.