Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nogometni velikan

Zinedine Zidane potvrdio da se uskoro vraća trenerskom poslu

ZIDANE SS

Zidane nije radio kao trener otkako je napustio Real Madrid 2021. godine, ali je povezivan s nizom sjajnih poslova širom Evrope

Bivša francuska nogometna zvijezda i trener Zinedine Zidane podrgrijao je glasine da će naslijediti selektora francuske reprezentacije Didiera Deschampsa. Zidane, koji je tri puta zaredom osvojio Ligu prvaka kao trener sa Real Madridom, u razgovoru za RMC Sport rekao je da će se “uskoro vratiti trenerskom poslu”.

Zidane nije radio kao trener otkako je napustio Real Madrid 2021. godine, ali je povezivan s nizom sjajnih poslova širom Evrope. Spominjao se kao trener Juventusa i PSG-a, ali se najčešće dovodi u vezu s preuzimanjem kormila francuske reprezentacije nakon Svjetskog prvenstva u Kataru.

Sada je Zidane još više podrgijao glasine, prenosi francuska novinska agencija AFP, naglasivši da se u bliskoj budućnosti namjerava vratiti trenerskom poslu.

– Nisam toliko daleko od nogometa. Sada čekamo, čekamo još malo. Vraćam se uskoro – rekao je za RMC Sport.

Zidane je govorio i o Svjetskom prvenstvu u Kataru, na kojem će Francuska braniti titulu osvojenu u Rusiji prije četiri godine.

Otkako je organizacija dodijelila Svjetsko prvenstvo Kataru u decembru 2010. godine, takmičenje, koje počinje 20. novembra, izazvalo je brojne kontroverze u svijetu o temama kao što su poštovanje ljudskih prava i zaštita životne sredine.

Uslovi rada stranih radnika koji su izgradili infrastrukturu za turnir na osam stadiona stalno su predmet optužbi. Popularni Zizou želi da prestanu kritike organizatora i da se svijet fokusira na nogomet.

– Mislim da moramo da ostavimo kontroverze po strani – rekao je Zidane o ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu koje je izazvalo mnoge kontroverze i glasne pozive na bojkot.

Francuska će 22. novembra početi odbranu titule protiv Australije, prije nego što će u D-grupi igrati protiv Danske i Tunisa.

– Želim francuskom timu veoma dobro takmičenje. Još ne znam da li ću uopšte ići u Katar – rekao je Zidane u muzeju Grevin u Parizu, gde je došao na zvanično otkrivanje svoje nove voštane statue.

Nova voštana figura Zizoua stajaće u muzeju pored ostalih nogometnih zvijezda, Kyliana Mbappea, Lionela Messija, Cristiana Ronalda, Zlatana Ibrahimovića, kao i brazilske legende Pelea.