Živadinović: Šiptari su…, ovaj, Švajcarci, jako brzi

zivadinovic333

Milan Živadinović, nekadašnji selektor reprezentacije Jugoslavije, rekao je gostujući na O2 televiziji da ga čudi da ozbiljan trener poput Josea Mourinjha priča na takav način o “njegovoj zemlji i reprezentaciji”.

Menadžer Manchester Uniteda rekao je da želi da Srbija ne prođe u nokaut fazu Svjetskog prvenstva, kako bi se njegov igrač Nemanja Matić manje umarao i bio spreman za početak sezone.

“Neozbiljan je mnogo, mene čudi da tako ozbiljan trener može ružno da priča o mojoj zemlji i reprezentaciji. Srbija je jaka gospodine Mourinho i pokazaće to protiv Švajcarske. A vi možete da plačete poslije utakmice, a mi ćemo pobijediti, dobit ćemo samopouzdanje… Takvi su Srbi, mi smo euforični, kad počnemo da se dižemo, mi idemo do kraja”, rekao je Živadinović na O2.

On ističe da je veoma važno da i dalje Srbija njeguje prekide, ali da je i to mač sa dvije oštrice.

“Ali problem s tim (sa prekidima) je u fazi odbrane, ko će zatvarati te igrače. Ivanovića zdesne i Kolarova s lijeve strane”, kaže Živadinović i nastavlja:

“Sa desne strane imamo Tadića koji može da probije. Ali s lijeve stalno tražimo da Kolarov izađe, međutim njegovo vraćanje nije hitro, a nije ni mnogo zatvoreno od srednjih igrača. Šiptari su… ovaj Švajcarci su jako brzi, imaju po bočnim stranama dobre igrače”, kazao je Živadinović.