trener zrinjskog

Žižović: Očekuje nas nikad zanimljivije prvenstvo (VIDEO)

zizovic

Trener HŠK-a Zrinjski Mladen Žižović kazao je kako se početak prvenstva već dugo iščekivao

Nakon gotovo pet mjeseci bez takmičarske utakmice, nogometaši Zrinjskog u prvom kolu nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine, u subotu, 1. augusta, na stadionu pod Bijelim brijegom dočekuju FK Olimpik iz Sarajeva.

Trener HŠK-a Zrinjski Mladen Žižović kazao je kako se početak prvenstva već dugo iščekivao.

– Imali smo samo četiri natjecateljske utakmice u ovoj godini i svi smo priželjkivali početak nove sezone, koji je sada tu i nadamo se kako će ovo ludilo vrlo brzo proći ili bar da ćemo se priviknuti na njega i da neće biti prekidanja prvenstva te da ćemo sve svoje sportske aktivnosti moći odraditi na terenu – kazao je Žižović.

Naveo je kako su “Plemići” u pripremnom periodu odigrali šest utakmica.

– Zabilježili smo pet pobjeda i jednu neriješenu utakmicu, ali to apsolutno ništa ne znači jer je u prijateljskim utakmicama drugačiji pristup nego u prvenstvu, koje kreće sutra, u kojem se natječemo za bodove i u kojem će se svaki igrač morati što prije prilagoditi, što će biti vrlo teško nakon pet mjeseci bez natjecateljskog naboja. Na nama je da ih razdrmamo i zabilježimo dobre rezultate u ovoj sezoni – kazao je trener Zrinjskog.

Ambicije kluba su po njegovim riječima uvijek iste.

– Bez obzira tko bio trener i tko nosio dres ovog kluba, ambicija je apsolutno i maksimalno mogući učinak tijekom prvenstva i kupa, kao i jedan iskorak u Evropi koji Mostar željno iščekuje. Pokušat ćemo i nadamo se da će ova generacija u ovoj sezoni to uspjeti priuštiti ovom klubu – istaknuo je Žižović.

Dodao je kako ih očekuje nikad zanimljivije prvenstvo.

– Svi klubovi najavljuju Europu i pokušavaju napraviti iskorak u tom rezultatskom smislu, a osim vječitih četiri-pet ekipa koje su pri vrhu, a to su Zrinjski, Sarajevo, Široki Brijeg i Željezničar, ove sezone nas sigurno očekuje i vrlo jaki Borac, Tuzla City, Velež, standardno dobri Radnik i drugi – kazao je Žižović.

Ističe kako je prvi protivnik Olimpik ekipa koja već dugo igra zajedno i koja će na stadion pod Bijelim brijegom sigurno doći motivirana.

– Imaju nekoliko premijerligaških igrača predvođeni Zebom, Muminovićem, Hadžanović i Hadžićem i sigurno će doći s jakom voljom i željom da ne izgube i pokažu kako još nisu za “staro željezo”, ali mi imamo svoju računicu i vidjet ćemo kako će to izgledati – kazao je trener.

Što se tiče stanja u ekipi, Žižović je naveo kako nekoliko igrača nije u optimalnoj formi.

– To je jasno i evidentno i potrebno nam je malo sreće u prva dva ili tri kola da rezultat ne trpi i pokušat ćemo te igrače dovesti na jedan nivo na kojem će biti konkurentni ovim momcima koji imaju gotovo sve treninge. Sutra sigurno neće nastupiti Josip Radoš koji se povrijedio malo teže nego što smo mislili, ali očekujem da će svi ostali igrači biti na raspolaganju – kazao je Žižović.

Nogometaš Zrinjskog Nemanja Bilbija kazao je kako on i cijela ekipa jedva čekaju istrčati na teren nakon ovako duge pauze.

– Iza nas je šest-sedam sedmica priprema, jedva čekamo istrčati na teren i raditi ono što najbolje znamo, a to je igranje nogometa i mislim da smo spremni sutra pokazati da je ova situacija iza nas. Neki ciljevi su stvarno veliki, a to su osvajanje i kupa i prvenstva, ali zbog svega što se događalo u prethodnih nekoliko mjeseci moramo ići utakmicu po utakmicu, što bolje se pripremiti i ostvariti dobre rezultate – istaknuo je Bilbija.

Utakmica između Zrinjskog i Olimpika na rasporedu je u subotu u Mostaru s početkom u 20 sati.