Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Novi trener Zrinjskog

Žižović: Ono što “bode oči” je vrlo malo gostujućih pobjeda

zizovic (1)

Moramo početi igrati onako kako igramo u Mostaru, odnosno kako je ova publika navikla da se igra prethodnih godina, da se kroz dobru igru dolazi do rezultata –

Nakon sedam sezona koje je odigrao u dresu Zrinjskog kao nogometaš Mladen Žižović danas se vratio među “Plemiće”, ovoga puta u ulozi glavnog trenera.

Po njegovim riječima, u Mostar se vraća maksimalno motiviran i željan novih izazova.

– Apsolutno sam motiviran i željan izazova. Da nisam ostao bih u nekoj svojoj “zoni komfora” gdje sam navikao raditi zadnjih dvije i po godine gotovo bez pritiska. Međutim, želim više, želim bolje, zajedno s klubom, igračima i navijačima, da napravimo ono što će obradovati sve navijače Zrinjskog – izjavio je na konferenciji za novinare Žižović koji je prije povratka u Zrinjski vodio Radnik iz Bijeljine.

Upitan da prokomentira šta je, po njegovim mišljenju, bio najveći problem Zrinjskog u dosadašnjem dijelu sezone, Žižović je odgovorio kako je u ovom trenutku nezahvalno ulaziti u neke dublje analize.

– Pratio sam igre Zrinjskog i ono što “bode oči” je vrlo malo gostujućih pobjeda. U posljednje vrijeme bilo je i dosta povreda, ali ne bih rekao da su slabiji rezultati došli zbog izostanka nekog igrača. Moramo početi igrati onako kako igramo u Mostaru, odnosno kako je ova publika navikla da se igra prethodnih godina, da se kroz dobru igru dolazi do rezultata – istaknuo je novi strateg Zrinjskog.

Dodao je kako aktuelni kadar Zrinjski definitivno ima kvalitetu, ali ta kvaliteta, po Žižovićevim riječima, mora se dokazati na terenu, a ne pričama.

– Nema starih zasluga, kako za mene tako ni za bilo koga drugoga. Samo oni igrači koji budu davali svoj maksimum na treningu, ti će i igrat. Mene ne zanimaju imena i prezimena, niti godine. Ko hoće i ko može prihvatiti ovaj izazov, ući će s nama u voz da krenemo dalje, a ko ne može… Znate kako to ide – poručio je Žižović.

Govoreći o planovima, Žižović je kazao kako je u ovom trenutku maksimalno fokusiran samo na sljedeću prvenstvenu utakmicu, a to je gostovanje Zrinjskog u Banjoj Luci kod Borca 23. novembra, nakon reprezentativne stanke.

Za sada neće biti promjena u stručnom štabu u kojem do daljnjeg ostaju Nenad Gagro i Teo Krešić, trener golmana Feđa Kulagić i kondicijski trener Stjepan Likić.