Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

liga evrope

Žižović se oglasio nakon penal lutrije na Kipru

mladen-zizovic-radnik-02

Šta da kažem, sve se vidjelo nakon 120 minuta. Nismo imali sreće, znanja ili ne znam ni ja čega

Trener Zrinjskog Mladen Žižović bio je evidentno tužan nakon ispadanja svog tima u trećem pretkolu Evropske lige od favorizovanog APOEL-a.

No, ko je bio favorit u ovom duelu, nije se vidjelo tokom svih 120 minuta aktivne igre meča na Kipru. Zrinjski je u brojnim momentima bio bolji, pa je jasno zbog čega je ispadanje nakon penala vrlo teško palo Žižoviću:

“Šta da kažem, sve se vidjelo nakon 120 minuta. Nismo imali sreće, znanja ili ne znam ni ja čega. Bili smo zaista dominantni u drugom dijelu, pritisli smo protivnika i objektivno imali situaciju da pobijedimo, ali nismo uspjeli. Teško je sada iskontrolisati svlačionicu. Teška noć, teška situacija, ali šta je tu je. Možemo biti preponosni na ekipu, na odnos prema klubu jer ne pamtim da je neka ekipa odigrala ovako dobro protiv renomiranijeg protivnika”, rekao je trener mostarskog tima i nastavio:

“Falilo je malo, vrlo malo. Generalno, utakmica je bila najbolja, nakon nekoliko kola u kojima nismo bili optimalni, tempirali smo formu za ove utakmice. Vjerovali smo da možemo do četvrtog pretkola. Dobro smo analizirali APOEL, zatvorili smo većinu njihovih dobrih stvari, dali su nam gol iz prekida gdje imaju dominaciju preko Nuhiua. Ali, što se tiče taktike i discipline, Zrinjski i APOEL možete porediti, ali 11 na 11 ne trebamo biti samokritični prema našoj ekipi, ali i našoj ligi, a tu smo šampioni. Mislim da možemo biti preponosni na ovu grupu igrača u Zrinjskom”.