Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trener Zrinjskog

Žižović uoči susreta sa APOEL-om: Ne igramo protiv Bayerna

zizovic mladen3

Bilo je teško gostovanje i u Ljubljani pa smo se vratili kući sretni i zadovoljni

“APOEL jeste favorit, ali sam siguran da ćemo i mi njima uspjeti napraviti dosta problema”, poručio je Mladen Žižović, šef stručnog štaba Zrinjskog, uoči sutrašnje utakmice trećeg kola kvalifikacija za Ligu Europe.

“Plemići” su na put u Nikoziju krenuli ohrabreni prije svega dobrom partijom u prethodnom kolu, kada su u Ljubljani napravili preokret i eliminirali Olimpiju.

“Čeka nas teška i zahtjevna utakmica na Kipru protiv rivala koji je kvalitetan i iskusan. Međutim, sportski se nadati da možemo proći. Zbog toga se i bavimo ovim poslom i da ne mislimo tako ne bismo ni došli tu gdje jesmo, a mi smo u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Europe. Bilo je teško gostovanje i u Ljubljani pa smo se vratili kući sretni i zadovoljni. Treba vjerovati da tako nešto možemo napraviti i na Kipru”, poručio je Žižović.

Zbog virusa korona ranijom odlukom UEFA i u ovoj fazi takmičenja igra se po jedan meč. Mostarci ulogu favorita prepuštaju domaćinima, ali predaje nema.

“Sport je i te kako zanimljiv jer favorit na papiru ne pobjeđuje uvijek. APOEL jeste favorit, ali sam siguran da ćemo i mi njima napraviti dosta problema. U utakmici ćemo imati sigurno nekoliko šansi. Ako to budemo iskoristili i svedemo greške na minimum imamo se čemu nadati. Imat ćemo periode igre u kojima ćemo mi biti bolji i te razdoblje treba da iskoristimo na najbolji mogući način. Pokušat ćemo ih iskoristiti, pokušati iskoristiti njihove slabe strane koje imaju, ne igramo protiv Bayerna da oni nemaju nekoliko slabih tačaka koje smo mi vidjeli i ukazali na njih”, tvrdi Žižović.

https://www.facebook.com/hsk.zrinjski/posts/10164170506840023