Zizu više nije trener Reala, iz Italije stiže još jedna loša vijest za “Kraljeve”

zidane

Zidane je imao ugovor s Realom do 2022. godine, ali ga je odlučio sporazumno raskinuti

Zinedine Zidane više nije trener Reala, objavio je španski klub na svojim stranicama.

Zidane je imao ugovor s Realom do 2022. godine, ali ga je odlučio sporazumno raskinuti.

“Klub poštuje njegovu odluku i veoma cijeni njegovu profesionalnost, posvećenost i strast koju je pokazivao prema Realu sve ove godine. Zidane je jedna od najvećih Realovih legendi i on jako dobro zna da će mu Real uvijek biti dom”,stoji u klupskom saopćenju.

Francuz je tako drugi put otišao iz Reala, a odluku je donio nakon što nije uspio odbraniti naslov prvaka, te je Real sezonu završio bez ijednog trofeja. Kao mogući kandidat za njegova nasljednika spominjao se Massimiliano Allegri, ali je Italijan izgleda jutros sve dogovorio s Juventusom.

Zidane je u dva mandata na klupi Reala osvojio tri Lige prvaka, dva prvenstva, dva superkupa i dva klupska SP-a, a u prosjeku je trofej osvojio svake 24 utakmice. Real je vodio 114 utakmica, a upisao je 68 pobjeda, 26 remija i 20 poraza.

Nakon objave najpouzdanijih izvora s mercata, nema nikakve sumnje da je Allegri dogovorio s Juventusom.

Massimiliano Allegri (53) se tako nakon dvije godine pauze vraća u Juventus, s kojim je jutros postigao usmeni dogovor. To će pismeno potvrditi potpisom ugovora u idućih nekoliko sati, a do kraja dana se očekuje i da to Juventus objavi službeno, objavio je italijanski guru za transfere Gianluca di Marzio.