Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Švedski fudbaler

Zlatan Ibrahimović kupio dionice švedskog prvoligaša Hammarbyja

ibrahimovic

Ibrahimović je kupovinu dionica potvrdio i na društvenim mrežama gdje je podijelio kratak videozapis s dresom Hammarbyja

Švedski fudbaler bh. korijena Zlatan Ibrahimović kupio je pola dionica švedskog prvoligaša Hammarbyja, javlja Anadolu Agency (AA).

Ibrahimović je, nakon 1,5 godine provedene u ekipi američkog Los Angele Galaxyja, nedavno najavio povratak u Evropu, tačnije u Španiju, no još uvijek nije poznato u kojem klubu će nastaviti karijeru ovaj uspješni 38-godišnji fudbaler.

Ono što je poznato jeste da je popularni Ibra postao vlasnik polovine dionica švedskog prvoligaša Hammarbyja. Ibrahimović je to potvrdio i na društvenim mrežama gdje je podijelio kratak videozapis s dresom ovom kluba na kojem je pisalo “Ibrahimović”.

Predsjednik kluba Richard von Yxkull izjavio je kako je Hammarby ostvario značajan napredak, te kako je cilj da ovaj klub naredne sezone nastupi i na evropskim takmičenjima.

“Još je rano govoriti o tome kakav će biti Zlatanov doprinos ovom klubu, no ova saradnja definitivno ima veliki potencijal”, poručio je Yxkull.

I Zlatan je prokomentarisao kako je riječ o klubu koji ima sjajne navijače.

“Uvijek sam volio ovaj klub i navijače. Fasciniran sam time što su napravili posljednjih godina na terenu ali i izvan njega”, poručio je Ibrahimović.

Hammarby je trenutno treći na tabeli švedskog prvenstva. Sakupio je 65 bodova kao i drugoplasirani Malmoe, dok je vodeći na tabeli s bodom više Djurgaarden.