Fudbal

odluka uo

Zlatan Nalić više nije trener Slobode

03/06/2019

Uime FK Sloboda zahvaljujemo se Naliću na dosadašnjoj saradnji i želimo mnogo sreće u nastavku njegove karijere - navodi se u saopćenju tuzlanskog kluba

Zlatan Nalić neće u narednoj sezoni voditi ekipu tuzlanske Slobode, o čemu je javnost danas obaviještena na službenoj stranici kluba.

Rečeno je da je danas održana sjednica UO kluba na kojoj je, među ostalim, razmatran izvještaj dosadašnjeg šefa stručnog štaba.

– Na sjednici je odlučeno da se neće produžiti postojeći ugovor s gospodinom Zlatanom Nalićem. Uime FK Sloboda zahvaljujemo se Naliću na dosadašnjoj saradnji i želimo mnogo sreće u nastavku njegove karijere – navodi se u saopćenju tuzlanskog kluba.

Nalić je Slobodu preuzeo u 3. kolu minulog prvenstva, naslijedivši Milenka Bošnjakovića koji je Tuzlake vodio samo na dvije utakmice (Sarajevo 0:1, Zvijezda 09 1:1).

Pod vodstvom Nalića Sloboda je odigrala 31. utakmicu, a prvenstvo je završila na 8. mjestu sa skromnih 38 bodova.

Na nedavnoj konferenciji za novinare predsjednik UO Slobode Sead Kozlić rekao je da je Nalić prvi kandidat za klupu Tuzlaka, dok je ovaj trener u medijima izjavio da želi ostati u Slobodi samo pod uvjetom da klub ima ambicije da nastupi u Evropi.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.