Fudbal

godine su samo broj

Zlatan zabija i u petoj deceniji života, samo su trojica ispred njega

24/10/2021
Foto: Twitrer/Screenshot

Gol je zabio sa 40 godina i 20 dana te je tek četvrti nogometaš koji je u petoj deceniji života uspio upisati se u strijelce u najjačoj talijanskoj ligi

Zlatan Ibrahimović je u 4:2 pobjedi Milana protiv Bologne prvo upisao asistenciju pa zabio autogol, a onda u 90. minuti postigao pogodak za konačan rezultat.

Tim pogotkom postao je četvrti najstariji strijelac u povijesti italijanske lige. Gol je zabio sa 40 godina i 20 dana te je tek četvrti nogometaš koji je u petoj deceniji života uspio upisati se u strijelce u najjačoj talijanskoj ligi.

Stariji od njega bili su Pietro Vierchowod koji je u trenutku postizanja posljednjeg ligaškog gola imao 40 godina i 47 dana, Silvio Piola koji je zabio s 40 godina i 131 danom, te rekorder Alessandro Costacurta koji je mrežu zatresao s 41 godinom i 25 dana kada je pogodio iz penala u domaćem porazu Milana protiv Udinesea od 3:2 u zadnjoj utakmici prije umirovljenja još 2007. godine.

Do kraja ove sezone Zlatan bi mogao prestići Vierchowoda i Piolu, a ako ostane u Milanu sljedeće sezone u opasnosti je i Costacurtin rekord.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.