Ismael Bennacer

Zlatanov suigrač: On urla na nas zbog svake greške, ali upravu je

ibrahimovic_1

U 19 ovosezonskih utakmica za Milan (stigao je u januaru 2020.) Zlatan je zabio deset golova te, pet namjestio, a nekoliko je utakmica poslije pauze morao propustiti zbog ozljede

Zlatan Ibrahimović svojim je pristupom i igrama Milan izvukao iz prosječnosti Serie A i doveo ga do plasmana u Evropa ligu.

Rossoneri su jedna od najboljih evropskih ekipa poslije pauze zbog koronakrize i njihov mentalitet posve se promijenio zbog neuništivog 38-godišnjeg Šveđanina.

Njegovi suigrači ga izuzetno respektuju i on je na San Siru jedini gazda što je potvrdio i Ismael Bennacer, prvotimac Milana.

“On vam puno pomaže, s njim na terenu uvijek želite napraviti više, ne želite izgubiti loptu. Morate dati sve od sebe jer on traži savršenstvo. Ako ne date, ubit će vas. Urlat će na vas ako napravite pogrešku”, rekao je veznjak iz Tunisa pa nastavio:

“On je takav, ali u pravu je. Ispravno je što urla na nas ako pogriješimo i ispravno je ne reći ništa kad se radi dobro. Tako učite i postajete igrač za najviši nivo.”

U 19 ovosezonskih utakmica za Milan (stigao je u januaru 2020.) Zlatan je zabio deset golova te, pet namjestio, a nekoliko je utakmica poslije pauze morao propustiti zbog ozljede.