Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zlatna juniorska generacija modrih: Gojak i Olmo postigli su najviše

amer gojak

Dinamovi juniori su 2016. izbacili Anderlecht u Ligi prvaka, a onda su zbog administrativnog propusta izbačeni. Tada je bilo 2:0, a nositelji igre bili su Amer Gojak i Dani Olmo… Tog februara 2016. UEFA je bila bez milosti za Dinamo. Izbacili su juniore iz Lige prvaka nakon što su mladići Marija Cvitanovića u Bruxellesu izbacili Anderlecht. Iako je završilo 2-0 za Dinamo golovima Gojaka i Brekala, protiv Barcelone u četvrtfinalu igrao je Anderlecht. No za Dinamo je u Belgiji posljednjih sedam minuta igrao Matija Fintić.

– Fintić nije ništa znao o tome. On igra svoju utakmicu, ne razmišlja o kartonima. Ne treba ulaziti u takve rasprave. To je prošlost. Pokazali smo da kod nas nema predaje, od kukanja nema ništa, rekao je tada Cvitanović.

Nije smio igrati jer je imao tri žuta kartona, nakon toga UEFA je bila rigorozna i izbacila Modre iz takmičenja. Dinamovi mladići su tad igrali bili su i ostali kvalitetnijiod vršnjaka iz Anderlechta, što je uostalom, dokazao i sam rezultat.

U prvom planu, dakako, to je Dani Olmo, najskuplji igrač HNL-a i potencijalni reprezentativac Hrvatske. S njim u veznom redu ordinira sjajni Amer Gojak, a iz te postave u Dinamu se još nalaze Nikola Moro (oporavio se od povrede, do tada bio prvotimac) te Bojan Knežević koji je trenutno u statusu pričuve.