Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zmajevi pred 40 hiljada domaćih navijača traže pobjedu nad Korejom

miralem pjanic bih cg

Pred oko 40 hiljada navijača reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će se na stadionu World Cup u Jeonu suprostaviti domaćoj Južnoj Koreji u prijateljskom susretu, za naše protivnike posljednjem pred Mundijal čiji su učesnici.

Naša reprezentacija tako je nastavila tradiciju sparingovanja sa selekcijama koje će nastupiti na velikoj smotri, pošto smo prema tradiciji (s izuzetkom 2014) u tom vremenu mislima daleko od same smotre. Igrači su dobro raspoloženi pred današnji meč, a nisu negodovali ni zbog leta koji je trajao 13 sati.

Svi su spremni za nastup, s izuzetkom Ognjena Vranješa koji se povrijedio i koji neće nastupiti. S Južnom Korejom smo igrali i pre početak Mundijala prije 12 godina i tad smo poraženi s 2:0. Igrala je oslabljena selekcija, koja je na početku imala dvije dobre prilike preko Vladavića, da bismo u finišu pali i primili dva gola za poraz.

Selektor Robert Prosinečki najavio je otvorenu igru, kazavši da vjeruje da će igrači dati sve od sebe, iako će za sve njih dabnašnja bitu ujedno i posljednja utakmica u sezoni. Susret se igra od 13 sati po našem vremenu, a prenosit će ga Face TV.