Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zmajevi spremni za Meksiko, Prosinečki primoran improvizovati

Alamodome-1572

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine noćas će na stadionu Alamodome u San Antoniju odigrati još jednu prijateljsku utakmicu. Protivnik je nakon remija sa SAD-om selekcija Meksika, protiv koje smo dosad igrali tri puta.

I noćas selektor Robert Prosinečki računa na igrače iz domaćeg prvenstva pojačane Medunjaninom, Tomićem, Šehićem i ovog puta Zoranom Kvržićem, koji će vjerovatno igrati po desnoj strani našeg napada.

Probleme novi selektor ima u zadnjoj liniji gdje je nakon Šerbečića, sinoć ostao i bez Mihojevića, pa se postavlja pitanje kako popuniti odbranu. Jedini stoper kojeg ima na raspolaganju je Danijel Graovac, uz dvojicu bekova Darka Todorovića i Almira Bekića, koji također nemaju prave alternative. Da li će Prosinečki mijenjati formaciju ili će neko iz veznog reda na poziciju stopera ili eventualno beka (ukoliko recimo Todorović popuni stopersku poziciju), ostaje da se vidi.

Od Meksika smo dosad dva puta izgubili, uz trijumf minimalnim rezultatom tokom priprema za Svjetsko prvenstvo. Jedini strijelac te večeri bio je Izet Hajrović. Utakmica se igra u tri sata iza ponoći po našem vremenu.