Zmajevi u Le Havreu testiraju Senegalce za Mundijal

bugarska bih

Nakon susreta sa Bugarskom u Razgradu, reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će odigrati drugi martovski prijateljski susret. Protivnik je ovog puta reprezentacija Senegala, a meč će se igrati na stadionu u Le Havreu. Svi u našem taboru složni su da će večerašnja utakmica biti mnogo teža od prošlosedmične, a o tome je u najavi govorio i selektor Prosinečki.

Zanimljivo je i da je objavljen sastav Zmajeva više od 24 sata prije utakmice. Tu praksu posljednji je primjenjivao još prije dvadeset godina Faruk Hadžibegić, koji je ponekad znao izdiktirati sastav i dan uoči utakmice.

Prosinečki će se večeras odlučiti za tim u sastavu: Šehić, Vranješ, Bičakčić, Šunjić, Kolašinac, Cimirot, Sarić, Pjanić, Višća, Kodro i Džeko. Jasno je da će susret u odnosu na Bugarsku započeti četiri nova igrača, a riječ je o Šunjiću i Cimirotu koji su u Razgradu ušli u finišu, odnosno o Vranješu i Višći koji su meč odgledali s klupe.

– Vjerujem da će to biti prava utakmica i pravi test za nas. Oni su učesnici Svjetskog prvenstva i imaju igrače koji igraju širom Evrope, u Engleskoj, Italiji i veoma su kvalitetni. Bit ćemo bolji nego u prošloj utakmici jer smo duže zajedno i neke stvari smo pohvatali. Već sam rekao da možemo biti zadovoljni susretom sa Bugarskom jer smo kratko vrijeme proveli skupa, svega dva dana. Zalaganje je bilo na nivou. Bilo je tu i grešaka i to ćemo ispravljati, ali momci su dali sve od sebe. Dobro je što smo pobijedili radi atmosfere i samopouzdanja. Sada očekujemo još jednu pravu utakmicu u kojoj ćemo biti još bolji. Ovdje imamo bolje uvjete, u Razgradu smo imali problema sa snijegom i bilo je upitno hoćemo li trenirati, rekao je selektor Prosinečki u najavi.

Utakmica se igra od 20 sati, a prenosit će je FACE TV.