Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ženska fudbalska reprezentacija

“Zmajice” očekuju pobjedu za kraj kvalifikacija, Hurem poručuje: Nastaviti razvojni put

hurem

Meč Gruzija – Bosna i Hercegovina igra se sutra, 1. decembra, u 12 sati na stadionu „Mikheil Meskhi“ u Tbilisiju

Ženska fudbalska „A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će u Tbilisiju odigrati posljednji meč u kvalifikacijama za EURO 2022 u kojem protiv Gruzije žele ostvariti trijumf.

„Zadovoljni smo angažmanom i posvećenošću svih igračica na treninzima. Imale su veoma ozbiljan pristup u radu i to dovoljno govori koliko žele osvojiti nove bodove i na najbolji način završiti ovaj kvalifikacioni ciklus. Stvorili smo jedan mladi tim koji iz utakmice u utakmicu napreduje, a to potvrđuje i 15 osvojenih bodova, što je i najveći uspjeh naše reprezentacije. Vjerujem da ćemo i sutra ostvariti svoj cilj i tako napraviti još veći pomak i nastaviti naš razvojni put“, rekla je Samira Hurem, selektorka fudbalerki BiH, prenosi Anadolu Agency (AA).

Pobjedu očekuje i golmanica Envera Hasanbegović.

„Očekivanja za utakmicu su velika jer ove kvalifikacije želimo završiti pobjedom kako bismo na kraju imali 18 bodova što bi bio veliki uspjeh za nas. Takođe, pobjeda bi nam bila veoma značajna zbog bodova i boljeg plasmana na UEFA rang listi. Idemo na pobjedu jer mi to želimo i zaslužujemo“, smatra Hasanbegović.

Meč Gruzija – Bosna i Hercegovina igra se sutra, 1. decembra, u 12 sati na stadionu „Mikheil Meskhi“ u Tbilisiju.