Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zna Gazzetta kome treba zahvaliti, kakav Džeko… (FOTO / VIDEO)

schick_dzeko

“Jedna od najlepših noći u mojoj karijeri”, poručio je sinoć presretni kapiten Rome Daniele De Rossi nakon što je Vučica isprašila Barcu iz Lige prvaka pobjedom od 3:0 u uzvratnom meču četvrtfinala.

Čekali su navijači Rome 34 godine da osjete ponovo kako biti među četiri najbolja u Evropi. Čekali su da se desi čudo i čudo se desilo. Nakon 1:4 u prvom meču, Roma je bacila na koljena veliku Barcu pred 60.000 navijača na Olimpicu.

Olimpico je bio krcat već pola sata prije utakmice.

“Roma je sjajno počela. Vukao je monumentalni Džeko. Njegova je bila prva prilika i prvi gol. Šest golova u 10 utakmica Lige prvaka ove sezone, igrača koji je do sada igrao šest četvrtfinala Lige prvaka. Sada i polufinale, koje nije trebao ni igrati jer je bio na korak od Chelseaja u januaru”, piše Gazzetta dello Sport i dodaje:

“No, nakon jedne od najljepših noći u istoriji Rome, fanovi mu zahvaljuju, zahvaljuju i Amri, njegovoj supruzi koja je silno bila protiv tog odlaska u London. Hvala Romi, hvala Amri”, napisao je novinar Gazzette.

Amra i Una sinoć su bodrile Edina sa tribina Olimpica

VEZANA VIJEST Džeko se obratio javnosti u BiH nakon Barce!

Osim Džeke, Gazzetta je podsjetila i da je Kostas Manolas julu prošle godine umjesto silnih para izabrao Romu, kada je odbio žestoku ponudu Zenita.

“Nije otišao za novcem, ostao je Rimu gdje su rođene njegove kćerke, gdje se osjeća kod kuće. I gdje želi ostati do kraja svoje karijere”, piše Gazzetta.