Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Znate li ko je bh. stručnjak s najviše izgubljenih majstorica?

darko vojvodic

Nebojeno puta dosad posljednje kolo odlučivalo je prvake u ligama Bosne i Hercegovine. Tako je prije dvije godine odluka o prvaku naše zemlje pala u posljednjem kolu kada je Sarajevu trebala pobjeda nad Slobodom, dok je rasplet na Koševu sa čežnjom čekao Željezničar i njegovi navijači.

U Prvoj ligi Federacije BiH viđeno je mnogo neizvjesnih završnica, posebno u vrijeme kada je Velež vodio bitke za povratak, prvo s Budućnošću, a kasnije i se Jedinstvom, dok ništa manje nije bilo zanimljivo i u godinama kasnije.

Jedan fudbalski stručnjak izdvaja se po broju izgubljenih majstorica u ovom takmičenju. Riječ je o Darku Vojvodiću koji je čak tri puta ostajao kratkih rukava u posljednjem kolu sezone u ovom rangu.

Prvi puta kao trener Radničkog iz Lukavca koji je u sezoni 2012/2013 s dna tabele doveo pred vrata raja, ali je za prsa pobjegao Vitez, potom u sezoni 2013/2014 vodeći GOŠK iz Gabele, te na koncu u sezoni 2015/2016 sa Zvijezdom iz Gradačca.

GOŠK je u posljednjem kolu u direktnom okršaju izgubio majstoricu od Mladosti u Doboju kod Kaknja nakon što je poveo s 1:0. Posljednju majstoricu Vojvodić je izgubio prošle sezone kada je sa Zvijezdom ostao bez Premijer lige zahvaljujući porazu od Čapljine u posljednjem kolu.