Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Legendarni igrač

Zoff: Jednom mi se Gascoigne vratio u trening kamp sa 12 kilograma više

dino zoff

Istakao je da je također znao i da će Gascoigne imati ozbiljnih problema nakon što prestane sa aktivnim igranjem nogometa

Dino Zoff, bivši trener Lazija, izjavio je da je tokom karijere najviše žalio zbog Paula Gascoigna za kojeg je kazao da nije realizovao svoj puni potencijal, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Njega mi je stvarno najviše žao. Srce mi je plakalo zbog njega“, kazao je Zoff za Rai Radio 2.

Zoff je trenirao Gascoigna, nekadašnjeg engleskog internacionalca, u Laziju, a priznao je da ga je Gascoigne često izluđivao i šokirao svojim postupcima dok su radili zajedno.

“Bio sam očajan. Bio je zaista sjajan umjetnik koji je ostao bez umjetničkih djela. Uvijek sam se divio umjetnicima. Oni su ti koji kreiraju razne stvari“, rekao je Zoff.

Istakao je da je također znao i da će Gascoigne imati ozbiljnih problema nakon što prestane sa aktivnim igranjem nogometa.

“To je bila logična posljedica. Možda je čak i gore kada prestanete igrati kada ste na vrhuncu karijere“, dodao je Zoff.

Ispričao je da ga jedne prilike nije mogao prepoznati jer se mnogo udebljao nakon što se vratio treninzima poslije ljetne pauze.

“Jedne godine vratio se u trening kamp sa 12 kilograma više. Bio sam baš ljut. Kada sam ga vidio na terenu, pitao sam druge ko je to. Rekli su mi da je to Gascoigne“, kazao je Zoff.

Engleska nogometna legenda je nakon karijere često imao problema zbog ovisnosti o alkoholu, a jedno vrijeme je proveo i na rehabilitaciji.