Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

liga evrope

Žrijeb nije bio naklonjen zagrebačkom Dinamu, Arsenal protiv Francuza

izet hajrovic

Sead Kolašinac sa svojim Arsenalom igrat će protiv francuskog Rennesa

U Nyonu je danas obavljeno izvlačenje parova osmine finala UEFA Evropa lige.

Zagrebački Dinamo, koji je sinoć eliminisao češku Viktoriju iz Plzena, nije imao sreće u žrijebu. Za protivnika su Hajrović i društvo dobili portugalsku Benficu koja igra u sjajnoj formi.

Sead Kolašinac sa svojim Arsenalom igrat će protiv francuskog Rennesa.

Evo i svih parova osmine finala.

Chelsea (Eng) – Dinamo Kiev (Ukr)
Frankfurt (Njem) – Inter (Ita)
Dinamo Zagreb (Hrv) – Benfica (Por)
Napoli (Ita) – Salzburg (Aut)
Valencia (Špa) – Krasnodar (Rus)
Sevilla (Špa) – Slavia Prag (Češ)
Arsenal (Eng) – Rennes (Fra)
Zenit (Rus) – Villarreal (Špa)

Prvi susreti na rasporedu su 7. marta, a uzvratni sedam dana kasnije.

Trener Dinama Nenad Bjelica komentirao je žrijeb osmine finala.

“Dobro ćemo su pripremiti. Imamo prvu utakmicu u Zagrebu, nadamo se punom stadionu. Pred našom publikom vidjeli ste što smo u stanju napraviti. Treba ostvariti što pozitivniji rezultat i onda ići sa optimizmom u drugu utakmicu”, kazao je Bjelica, javlja Anadolu Agency (AA).

Bjelica je najavio kako će se zajedno s igračima tokom dva predstojeća tjedna nastojati što bolje informisati o igri Benfice.

“Benfica je gigant u evropskom nogometu, godinama je u vrhu portugalskog nogometa s Portom i Sportingom iz Lisabona. Vrlo su brza i neugodna ekipa, s puno brazilskih igrača ili igrača koji su odrasli u Brazilu. Siguran sam da će nam biti jako teško, ali vjerujem u našu ekipu, vjerujem da šanse postoje i da ćemo odraditi dvije kvalitetne utakmice”, ocijenio je trener Dinama.

Bjelica je istaknuo kako mu je važno ponovno napuniti Maksimir i pokazati Dinamo u dobrom svjetlu kao i na utakmici odigranoj sinoć protiv Viktorije iz Plzena kada su domaći pobijedili rezultatom 3:0.

Poručio je kako je njegova ekipa imala problem s psihološkom pripremom za Viktoriju, ali kako to s Benficom neće biti slučaj, jer je ekipa, ocijenio je, maksimalno motivirana i fokusirana na protivnika.

“Radi se o vrhunskim igračima i vrhunskom klubu, ali nadam se da ćemo im dati malo prilika tokom tih 180 minuta”, rekao je Bjelica i zaključio kako se nada prolasku Dinama u daljnje kvalifikacije Evropske lige.