Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kup BiH

Zrinjski bez prava na kiks, Posušje i GOŠK favoriti

hsk zrinjski
Foto: Facebook/ HŠK Zrinjski

Zrinjski Mostar će na svom terenu ugostiti ekipu Slavije. Domaći igrači će odigrati prvu zvaničnu utakmicu pod vođstvom novog trenera Željka Petrovića

Na današnjem rasporedu su tri Kup utakmice Bosne i Hercegovine. Dvije utakmice su zakazane za 13:00, dok je treća na rasporedu od 15:00.

Na svom terenu, Jedinstvo Bihać dočekat će ekipu GOŠK Gabela. Domaći igrači su u prošlom kolu izbacili ekipu Kozara rezultatom 1:2, a pobjedu i prolazak dalje je osigurao Ensar Imamagić golom u 95. minuti utakmice. GOŠK je u prošlom kolu deklasirao Brotnjo Čitluk rezultatom 0:5.

Zrinjski Mostar će na svom terenu ugostiti ekipu Slavije. Domaći igrači će odigrati prvu zvaničnu utakmicu pod vođstvom novog trenera Željka Petrovića. Zrinjski je u prošlom kolu deklasirao Čelik rezultatom 0:6, dok je Slavija slavila pobjedu protiv Leotara rezultatom 2:1, uz Nikolu Bjeloša kao junaka.

Posljednja utakmica na današnjem rasporedu je susret između Posušja i Laktaša. Posušje je u prošlom kolu slavilo na gostovanju kod Tomislava nakon izvođenja penala, dok su Laktaši također osigurali 1/8 finala Kupa nakon penala protiv ekipe Goražda.

Jedinstvo Bihać – GOŠK Gabela 13:00

Zrinjski Mostar – Slavija 13:00

Posušje – Laktaši