Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Derbi

Zrinjski do boda protiv Sarajeva nakon nepostojećeg penala

zrinjski – sarajevo

Zrinjski je uspio izjednačiti u 80. minuti kada je Nemanja Bilbija sa penala pogodio za kako će se ispostaviti konačnih 2:2

U derbiju 17. kola u Mostaru Zrinjski i Sarajevo su odigrali neriješeno 2:2.

Zrinjski je bolje otvorio utakmicu i do vodstva došao u 11. minuti golom Nemanje Bilbije. Nakon jedne lijepe akcije lopta je došla u noge Bilbije, koji je uspio pronaći prostor za udarac i savladati Kovačevića u svom jubilarnom stotom nastupu za mostarski klub.

Nakon primljenog pogotka, Sarajevo je uspjelo uspostaviti ravnotežu u igri i čak preuzeti terensku inicijativu, ali nije bilo šansi ispred gola Brkića. Sa druge strane, veliku priliku Zrinjski je imao u 32. minuti. Bilbija je dobio jednu loptu u prostor, ali se okliznuo, pa je Kovačević uspio ga zaustaviti. Minut kasnije prijetio je i Miloš Filipović, ali nije bilo promejne rezultata. U finišu prvog poluvremena najbolja prilika za Sarajevo. Šutirao je Mersudin Ahemtović, ali lopta pogađa prečku.

Baš kao i u prvom poluvremenu, Zrinjski je taj koji je prijetio prvi u nastavku. Šutirao je Todorović, brani mu Kovačević. Sarajevo do izjednačenja dolazi u 61. minuti utakmice. Barišić je srušio Ahmetovića, Bjelica je pokazao na penal, a Velkoski je bio precizan sa kreča (1:1). Deset minuta kasnije potpuni šok za Zrinjski. Nakon kornera kojeg je izveo Velkoski lopta je ispala Brkiću, a Adukor je bio priseban i pogodio za 1:2.

Zrinjski je uspio izjednačiti u 80. minuti kada je Nemanja Bilbija sa penala pogodio za kako će se ispostaviti konačnih 2:2. Vrijedi istači da je sudija dosudio penal iako u kaznenom prostoru nije bilo nikakvog kontakta.