Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

evropska liga

Zrinjski dobio protivnika u Play-offu, Pirić i Miličević izbacili Partizana

jankovic zrinjski

Kiparski klub u prvom meču je slavio sa 2:1, a večeras je u Beogradu remizirao s domaćinom (2:2) te tako osigurao plasman u play-off EL

Nogometaši aktuelnog prvaka BiH saznali su ime protivnika u play-offu za plasman u Konferencijsku ligu. Mostarci će nakon eliminacije kazahstanskog Tobola igrati dvomeč protiv ekipe Slovana iz Bratislave koja je večeras elimnisana od Olympiakosa u trećem pretkolu kvalifikacija za Evropsku ligu.

Nakon 1:1 u prvom susretu odigranom u Grčkoj, večeras je u Slovačkoj bilo 1:1 nakon 90 minuta. U produžecima su obje ekipe zabile još po jedna gol, da bi nakon penala slavili Grci 4:3.

AEK iz Larnake priredio je iznenađenje i eliminisao beogradski Partizan iz kvalifikacija za Evropsku ligu.

Kiparski klub u prvom meču je slavio sa 2:1, a večeras je u Beogradu remizirao s domaćinom (2:2) te tako osigurao plasman u play-off EL.

Partizan je poveo preko Gomesa, izjednačio autogolom Marković, da bi Gomes ponovo srbijanski tim doveo u vodstvo. Ipak, Faraj u 56. minuti postiže gol za 2:2, što će se pokazati kao konačan rezultat.

Cijeli susret za AEK odigrala su dva povremena bh. reprezentativca, Kenan Pirić i Hrvoje Miličević. Siniša Saničanin susret je dogledao s klupe Partizana.

Rezultati revanš susreta trećeg pretkola Evropske lige:

Partizan – AEK Larnaka 2:2 (prvi meč 1:2)

HJK – Maribor 1:0 (2:0)

Slovačko – Fenerbahce 1:1 (0:3)

Zurich – Linfield 3:0 (2:0)

Dudelange – Malmo 2:2 (0:3)

Slovan – Olympiakos 2:2 (nakon penala 5:6) (1:1)