Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zrinjski dočekuje Željezničar u derbiju 2. kola Lige za prvaka

zrinjski_zeljo

Utakmice drugog kola Lige za prvaka i Lige za opstanak Prvenstva Bosne i Hercegovine na rasporedu su ovog vikenda, a najzanimljiviji meč bit će odigran sutra u Mostaru, gdje aktuleni prvak Zrinjski dočekuje lidera na ligaškoj tabeli Željezničar.

Željezničar u ovoj sezoni nijednom nije uspio osvojiti bodove protiv Zrinjskog. Izabranici Admira Adžema sutra će imati priliku da poprave negativan omjer i eventualnom pobjedom upišu bodove kojima bi povećali vodstvo na prvom mjestu tabele Lige za prvaka.

Zrinjski je u prošla dva kola remizirao s Borcem i Radnikom. Mostarci su svjesni da je utakmica protiv Željezničara bitna za podizanje morala ekipe i održavanje bodovnog priključka s liderom.

U subotu će biti odigran i meč između Krupe i Širokog, a gostima su bodovi potrebni da bi izborili nastup u evropskim takmičenjima naredne sezone. Teško je očekivati da mogu nešto više, s obzirom na to da za Željezničarom zaostaju osam bodova.

Fudbalere Sarajeva u nedjelju očekuje težak ispit na gostovanju Radniku u Bijeljini. Sarajevo također želi izboriti Evropu, ali izabranici husrefa Musemića u proljetnom dijelu sezone domaćeg prvenstva igraju loše i upitno je da li će uspjeti ostvariti ciljeve.

Raspored utakmica Lige za prvaka: (subota) Zrinjski – Željezničar, Krupa – Široki,
(nedjelja) Radnik – Sarajevo

 

Liga za opstanak: (subota) Mladost – Borac, Vitez – Sloboda, (nedjelja)
Čelik – Gošk.

Svi mečevi počinju u 15 sati, osim utakmice Čelik – Gošk koja počinje u 17 sati.