Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

doboj kod kaknja

Zrinjski golovima u 96. i 99. minuti do pobjede

mladostzrinjski

Obzirom da je trener Mladosti već bio izvršio sve tri izmjene, na gol je morao Dujmović

Zrinjski je sa 2:0 porazio Mladost kao gost u dosta čudnoj utakmici u Doboju kod Kaknja. Na prvo uzbuđenje čekalo se 19 minuta. Šutirao je Bencun, a Bukvić odbranio. Bila je to uvertira za veliku priliku za goste nekoliko munuta kasnije. Čurjurić je šutirao, a lopta odsjela na stativi. Potom je na drugoj strain Vehab nastojao centrirati, a zamalo pogodio gol. Početkom drugog poluvremena Isaković je zakasnio na upotrebljiv centaršut, pa je propala dobra prilika, da bi zatim prijetio bezuspješno i Lendrić.

Lendrić je bio u prilici i u 60. minuti, ali je ovog puta pravovremen bio Isaković, da bi Brkić kasnije odbranio šut Smailagića iz povoljne situacije. U 85. minuti sudarili su se Isaković i Bukvić, golman Mladosti tom prilikom zaradio je povredu zbog koje je odmah prebačen u bolnicu.

Obzirom da je trener Mladosti već bio izvršio sve tri izmjene, na gol je morao Dujmović. Plemići su to iskoristili i do pobjedničkog gola došli golovima u 96. i 99. minuti. Prvo je pogodio Jakovljević na asistenciju Čirjaka, a malo kasnije i Lendrić, također na asistenciju Čirjaka.