Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Zrinjski i Široki Brijeg dočekuju “davljenike”

baka sliskovic (1)

Obje utakmice se igraju u 16.30 sati, prenos susreta Zrinjski – Krupa bit će na kanalu BHT1

Dvije preostale utakmice 25. kola Premijer lige BiH bit će odigrana danas.

U Mostaru i Širokom Brijegu gostuju davljenici, Krupu i GOŠK.

Ukoliko želi zadržati korak za liderom Sarajevom, koji nakon trijumfa u gradskom derbiju (3:0) ima devet bodova više u odnosu na Plemiće, Zrinjski nema alternativu pobjedi.

“Analizirajući vidjeli smo dosta toga i pozitivnog i negativnog kod njih, ali mi smo domaćini i od nas zavisi. Priželjkujemo pobjedu da vežemo dvije u nizu, što bi nam bio podstrek za dvije teške utakmice protiv Želje i Širokog… Baziramo se na to da se koncentrišemo od utakmice do utakmice, da ne razmišljamo o Sarajevu. Vjerujem da su igrači bez nekog velikog opterećenja. Važno je da imamo pristojnu prednost u odnosu na trećeg i četvrtog”, kazao je trener Zrinjskog Blaž Slišković pred meč sa Krupom.

Nogometaši Širokog Brijega na Pecari dočekuju GOŠK iz Gabele. U sastav se vraća Dino Ćorić koji se u potpunosti oporavio od ozljede zadnje lože.

“Nakon istegnuća zadnje lože, treninzima sam se vratio u reprezentativnoj stanci, ali ponovno sam osjetio bol zbog hematoma koji mi je pravio problem. Napokon sam u potpunosti zaliječio ozljedu i spreman čekam utakmice koje slijede. Utakmica protiv GOŠK-a je bitna, kao i svaka ostala. Poštujemo našeg suparnika, ali na Pecari se nikoga ne bojimo. Spremni smo i odlučni pobijediti”, izjavio je Ćorić.

Obje utakmice se igraju u 16.30 sati, prenos susreta Zrinjski – Krupa bit će na kanalu BHT1.