Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Zrinjski je odgodio i petu utakmicu ove sezone, ne treba zbog toga dizati prašinu

jankovic zrinjski

Iz Tuzla Cityja su na to pristali, pa je tako odgođen peti duel Zrinjskog od mogućih sedam u novoj sezoni

Ni 7. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine neće biti kompletno!

Od prvih sedam rundi elitnog fudbalskog takmičenja nijedna nije odigrana kompletna.

Naime, mostarski Zrinjski odlučio je zatražiti odgodu i narednog duela u Premijer ligi BiH, koji je trebao igrati protiv Tuzla Cityja.

Iz Tuzla Cityja su na to pristali, pa je tako odgođen peti duel Zrinjskog od mogućih sedam u novoj sezoni. Ranije su odgađali susrete protiv Slobode, Sloge, Širokog Brijega i Veleža.

Tako će aktuelni prvak BiH imati pet utakmica manje od pojedinih klubova Premijer lige.

Razlog odgađanja je prilično opravdan, bez obzira što se mogu čuti glasovi koji smatraju da se to nije trebalo omogćiti Plemićima. Naime, klub iz Mostara odgodio je duel sa Tuzla Cityjem zbog revanš susreta kvalifikacija za Konferencijsku ligu. Podsjećamo, popularni Plemići su u na pragu istorijskog uspjeha, kako za klub tako i bh. fudbal u cjelini. Ukoliko uspiju odbraniti 1:0 iz provog susreta protiv Slovana, Zrinjski će postati prvi klub od nezavisnosti BiH koji je uspio izboriti nastup u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja.

Suvišno je pričati koliko bi eventualni uspjeh Zrinjskog značio za bh. klupski fudbal. Revanš-meč play-offa Konferecnijske lige u Bratislavi protiv Slovana Zrinjski igra u četvrtak, od 20,30 sati.

Ukupno je navijačima Plemića dostupno 1.116 ulaznica za meč u Bratislavi, a već danas je prodato njih 500.

Potvrdio je to u objavi i mostarski klub, iz kojeg je istaknuto da će 200 ulaznica biti osigurano za navijače koji će u Bratislavu doputovati iz inostranstva.

Novi termin duela s Tuzla Cityjem bit će naknadno određen.