Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zrinjski na oba fronta juri naslov

celik_zrinjski_bilino_polje_2

Sutra su na programu prve utakmice četvrtfinala nogometnog Kupa BiH, a najzanimljivija svakako će se odigrati u Mostaru, gdje će aktualni prvak i vodeći tim prvenstva Zrinjski ugostiti Široki Brijeg.

Širokobriježani su u subotu na Pecari odigrali 2:2 s Radnikom, i tako se vjerovatno oprostili od takmičenja u Ligi za prvaka, pa će svoju priliku za nastup u Evropi sada tražiti kroz utakmice Kupa. Svjesni su toga i u mostarskom klubu koji ove sezone želi do duple krune.

Prošle sezone Zrinjski je stigao do naslova prvaka, s tim da se od takmičenja u Kupu oprostio u ranoj fazi. Trener u stručnom štabu Mario Ivanković uvjeren da naporan ritam utakmica srijeda-subota neće utjecati na formu Plemića.

“Spremni smo jurišati na oba fronta jer imamo veliki broj kvalitetnih igrača. Radili smo dobro u pripremama, i sve to daje nam za pravo da budemo optimisti. Uz malo sreće koja uvijek treba da vas prati, možemo otići do kraja”, poručio je Ivanković.

Ognjen Todorović uvijek je pružao dobre igre protiv Širokog. On je također uvjeren kako je Zrinjski u ovom trenutku kvalitetniji sastav.

“Hercegovački derbi uvijek donosi tešku utakmicu, ali mislim da smo u ovom trenutku kvalitetniji od Širokog i da ćemo sutra slaviti pobjedu”, rekao je Todorović.