Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

konferencijska liga

Zrinjski na Villa Parku: Šampion BiH večeras igra protiv Aston Ville

zrinjski
Foto: Fena/ Arhiva

Aktuelni prvak BiH će na Villa Parku imati podršku oko 700 navijača iz Mostara

Nogometaši Zrinjskog večeras će u 21 sat na Villa Parku odigrati susret drugog kola UEFA Konferencijske lige protiv Aston Ville.

– Protiv kakvog protivnika igramo dovoljno govori podatak da je Aston Villa u engleskom prvenstvu trenutno efikasnija od Manchester Cityja. Ako su sposobni dati Brightonu šest golova onda vam je jasno o kakvoj se kvaliteti radi. Ali mi ne idemo tamo na izlet, idemo odigrati dobru utakmicu, dati svoj maksimum. A za šta će taj maksimum biti dovoljan, otom, potom – najavio je taj susret trener Plemića Krunoslav Rendulić.

Aston Villa je u prvih sedma utakmice engleske Premier lige zabila čak 18 golova. Samo je Brighton zabio više (19).

Mostarce dočekuju nakon tri vezane pobjede, protiv Crystal Palacea, Chelseaja i Brightona.

U prvom kolu grupe E Zrinjski je u Mostaru pobijedio Alkmaar rezultatom 4:3, dok je Legija u Varšavi bila bolja od Aston Ville 3:2.

– Pomalo je nestvaran ta tabela, gdje smo mi prvi, a Aston Villa zadnja, ali tek smo na početku. Naš je cilj uhvatiti što više bodova, tri smo ulovili, a ja sam uvjeren da nećemo ostati na tome – kazao je Rendulić.

Hrvoje Barišić i Filip Bradarić zbog zdravstvenih problema propustit će duel s Aston Villom, dok su ostali nogometaši spremni za večerašnji dvoboj.

Plemići će na Villa Parku imati podršku oko 700 navijača iz Mostara.

Utakmica Aston Villa – Zrinjski igra se od 21 sat, a glavni sudac je Urs Schnyder iz Švicarske.