Premijer liga BiH

Zrinjski nanio prvi poraz Sarajevu u Premijer ligi nakon 462 dana

fk sarajevo (1)

Mostarci su u prvom poluvremenu bili mnogo bolji protivnik na terenu u imali su još nekoliko prilika za postizanje pogotka

Fudbaleri Sarajeva poraženi su od Zrinjskog s 1:0 u susretu 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Zrinjski je aktuelnom prvaku BiH nanio prvi ovosezonski poraz golom Juranovića koji je već u 4. minutu susreta zatresao mrežu golmana Kovaćevića.

Mostarci su u prvom poluvremenu bili mnogo bolji protivnik na terenu u imali su još nekoliko prilika za postizanje pogotka.

Sarajevo je prvu ozbiljniju šansu imalo tek u 60. minutu kada je Oremuš nakon centaršuta Sušića glavom šutirao pored gola Zrinjskog.

Zrinjski je u 68. minutu ostao s igračem manje na terenu nakon što je Magdić zbog igranja rukom kao posljednji igrač odbrane dobio crveni karton.

Do kraja susreta Sarajevo je pokušavalo doći do izjednačenja, međutim odbrana gostujućeg tima je uspješno otklanjala opasnosti pred svojim golom i Zrinjski je uspio odnijeti tri vrijedna boda.

Ranije danas su fudbaleri Tuzla Cityja savladali ekipu Željezničara s 2:0, dok su Krupa i Široki Brijeg odigrali neriješeno rezultatom 1:1.

U prvom meču ovog kola odigranom u petak fudbaleri Veleža su u Vrapčićima savladali ekipu banjalučkog Borca sa 2:0.

Sutra od 17 sati snage će odmjeriti Radnik i Mladost, dok kolo zatvaraju Olimpik i Sloboda susretom koji se igra u ponedjeljak od 14 sati.