Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zrinjski preko Trnave želi do drugog pretkola

zrinjski 2018

Fudbaleri Zrinjskog danas će u revanšu prvog pretkola Lige prvaka tražiti pobjedu nad Spartakom iz Trnave i put ka drugom pretkolu. Prvi duel dvaju klubova okončan je rezultatom 1:0 za Spartak, a trener bh. prvaka krivca je pronašao u Čirjaku koji je zaradio bizaran crveni karton.

A krivci su kako jučer reče bili i ostali koji su do danas dužnici. Upravo bi oni mogli biti prevaga na stranu našeg prvaka večeras, mišljenje je Ante Miše.

– Nismo zadovoljni sa rezultatom prve utakmice u kojoj smo do 70. minute imali povoljan rezultat, ali nažalost sa isključenjem Frane Čirjaka ostali smo sa igračem manje i to nas je poremetilo u našim zamislima. Rezultat je aktivan i ono što mi daje nadu jeste da mi nismo u Trnavi bili na sto posto. Neki igrači su nam ostali dužnici i mislim da ti igrači imaju priliku da pokažu i dokažu da je Zrinjski bolji od Spartaka i napraviti sve, ostaviti srce na terenu, pokušati pobijediti i plasirati se u drugo pretkolo, rekao je Miše na konferenciji za medije.

Veliki optimizam vlada i u redovima prvaka Slovačke. Trener Radislav Latal vjeruje u još jednu pobjedu svojih izabranika.

– Imamo malih problema oko toga ko će zamijeniti važnog igrača u našoj koncepciji Gruzijca Chanturishvilija, pa ću sastav koji ću suprotstaviti Zrinjskom odrediti sutra. Mi se ne smijemo braniti, naš cilj je postići gol i sve nakon toga bilo bi nam mnogo lakše. Smatram da još uvijek Zrinjski ima ulogu favorita, ipak je on bio nositelj, a nogomet je nepredvidljiv tako da se može svašta dogoditi. Sutra nas čeka drugačija utakmica od one u Trnavi. Domaćina će nositi publika, a i mi očekujemo naše navijače i nadam se da će ih moji igrači čuti i da će im to sutra biti dodatni poticaj, rekao je Latal.

Meč se igra na stadionu Pod Bijelim brijegom s početkom od 19 sati.