Premijer liga BiH

Zrinjski protiv Radnika traži novu pobjedu za čvrsti vrh tabele

l_1bdc21087df9872bf6a9e46a5e360d32

Zrinjski je u prošlom kolu, na otvaranju proljetnog dijela prvenstva, u Prijedoru pobijedio domaći Rudar te povećao svoju prednost na vrhu ljestvice. Najbliži pratitelj Tuzla City sada zaostaje 14 bodova

Nogometaši Zrinjskog u petak će na svom terenu dočekati Radnik iz Bijeljine u prvom susretu 21. kola Premijer lige BiH, a Plemići će imati dodatni motiv u toj utakmici s obzirom da su jedini prvenstveni poraz u ovoj sezoni doživjeli upravo od momčadi iz Bijeljine.

Zrinjski je u prošlom kolu, na otvaranju proljetnog dijela prvenstva, u Prijedoru pobijedio domaći Rudar te povećao svoju prednost na vrhu ljestvice. Najbliži pratitelj Tuzla City sada zaostaje 14 bodova.

– Utakmica u Prijedoru nije bila nimalo laka, jer velika je razlika između prav natjecateljske utakmice i utakmica na pripremama. Mislim da smo kontrolirali utakmicu, osim prvih deset minuta, pokazali smo da želimo zabiti gol i na kraju smo nagrađeni. Golman Šćekić je ispao tragičar, ali on je ujedno bio i “krivac” što je držao pozitivan rezultat na strani Rudara – kazao je trener Zrinjskog Sergej Jakirović.

Nakon Rudara slijedi Radnik, momčad koja je nanijela poraz Zrinjskom u prvom dijelu sezone (1:0).

– Mi smo u tom dvoboju bila dominantnija momčad. Radnik je uzeo bodove ponajviše zahvaljujući našim neiskorištenim prilikama i sjajnim obranama njihovog vratara. Igrači su uvijek motivirani za svaku utakmicu i nema biranja, ali sutra će sigurno imati motiv više – kazao je strateg Zrinjskog.

Momčad Radnika u listopadu je preuzeo novi trener Velibor Đurić koji je, po Jakirovićevim riječima, promijenio njihov način igre.

– Radnika teži igranju od noge do noge. Pod trenerom Đurićem ne igraju više s pet obrambenih igrača, a naprijed imaju četiri potentna nogometaša i sigurno je da nas mogu dovesti u opasnost. Na nama je da se pripremimo i uzmemo tri boda – rekao je Jakirović.

Pobjeda protiv Rudara bila je deseta u nizu za Zrinjski čime je srušen klupski rekord. Mostarcima je sada na meti rekord Željezničara iz sezone 2011./2012. kada je momčad s Grbavice povezala 12 uzastopnih prvenstvenih pobjeda.

– Naši rekordi su fantastičan doseg. Mi idemo na pobjedu u svakoj utakmici, a rekordi dolaze sami od sebe, ne razmišljamo previše o tome – prokomentirao je Jakirović.

Što se tiče osvajanja naslova prvaka, dodao je kako o tome nema smisla previše pričati sve dok se naslov ne osigura i matematički.

Također, Jakirović smatra kako će prvenstvo biti zanimljivo do posljednjeg kola, a osvrnuo se na borbu za mjesta koja vode u europska natjecanja, rekavši da svaka ekipa može pobijediti drugu te da nas očekuje zanimljiv rasplet prvenstva.

Medijima se na konferenciji za novinare obratio i mladi veznjak Zrinjskog Ivan Bašić, koji je kazao da je atmosfera u ekipi odlična i da svi jedva čekaju sutrašnju utakmicu pred domaćom publikom.

Bašić je prije godinu dana “kucao na vrata” prve momčadi, a danas je standardni član Zrinjskog pa se povodom toga osvrnuo na svoj napredak i koliko mu je to promijenilo karijeru.

– Krenuo sam na pripreme s prvim timom, dobivao sam značajnije minute, a sve je krenulo mojim prvim nastupom u početnih jedanaest protiv Slobode, gdje gdje sam i asistirao. Velika je razlika između seniora i juniora, brže se igra, više se trči i radi, čvršći su dueli, ali mi savjetom puno pomažu stariji suigrači – rekao je Bašić.

Zrinjski i Radnik sastaju se u petak od 18 sati na stadionu pod Bijelim brijegom.