Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Zrinjski savladao Igman, Sloboda na novom travnjaku Tušnja slavila važnu pobjedu

IMG-aa7655630d85f769d3f17c681e0836a3-V

Tuzlanska Sloboda se nakon devet mjeseci vratila na svoj Tušanj i slavila pobjedu od 2:1 protiv Leotara

Nogometaši Zrinjskog upisali su novu pobjedu u domaćem prvenstvu nakon što su u Konjicu nadigrali domaći Igman rezultatom 3:0.

Mostarci su poveli u 26. minuti autogolom Mirka Oremuša, a pobjedu su potvrdili u nastavku Nemanja Bilbija u 73. i Tomislav Kiš u 85. minuti.

Bila je to šest pobjeda Plemića u isto toliko utakmica u proljetnom dijelu sezone.

Fudbaleri tuzlanske Slobode upisali su pobjedu nad Leotarom u okviru 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine rezultatom 2:1 (1:0).

Tuzlanski fudbaleri su na stadionu Tušanj odigrali prvu utakmicu nakon devetomjesečne pauze i stigli do veoma vrijedna tri boda u borbi za opstanak.

Domaći su došli do prednosti iz jedanesterca. U 5. minuti u šesnaestercu Leotara je na nepropisan način zaustavljen Stojan Vranješ, a isti fudbaler je s bijele tačke pogodio za 1:0 i veliko slavlje domaćih navijača.

Do kraja poluvremena ekipe nije bilo obiljnijih prilika, a Sloboda i Leotar imali su periode igre sa blagom inicijativom.

Sloboda drugi dio otvara kao i prvi. Agilnije i ofanzivnije, a kao plod takve igre je i gol u 52. minuti. Iskusni Said Husejinović je odlično uposlio Vranješa, koji postiže gol za 2:0.

Husejinović je u 58. minuti uposlio i Adija Alića, ali on nije pogodio mrežu Trebinjaca.

Sloboda je kontrolisala utakmicu do 85. minute, ali je Milan Aćimović pogodio za 2:1 i unio zebnju među fudbalere i navijače Tuzlaka. Ipak do kraja Sloboda je sačuvala svoju mrežu i ostvarila zasluženu pobjedu.

Na tabeli Zrinjski je prvi s 51 bodom, čak 15 više od Širokog Brijega i Borca koji imaju utakmicu manje u odnosu na lidera prvenstva.

Sloboda je današnjom pobjedom skočila sa posljednjeg mjesta na osmu poziciju.

Igman je na začelju s 21 bodom.