Derbi u znaku Plemića

Zrinjski rutinski savladao Velež i učvrstio se na vrhu tabele

zrinjski velez

Velež je peti na ljestvici s 18 bodova manje u odnosu na Zrinjski.

U zaostalom susretu Premijer lige BiH Zrinjski je na stadionu Rođeni pobijedio Velež rezultatom 3:1.

Trener Plemića Krunoslav Rendulić ostavio je na klupi najboljeg igrača Zrinjskog Nemanju Bilbiju i od prve minute na teren poslao Tomislava Kiša, a napadač je ukazanu priliku iskoristio zabivši gol i upisavši asistenciju.

Uvodne minute utakmice protekle su u rastrganoj igri s puno pogrešaka.

Zrinjski je poveo u 19. minuti iz prve prave prilike, koja je došla nakon velike pogreške Veležove odbrane.

Tarik Šikalo uputio je pogrešan pas ispred svog šesnaesterca. Lopta je došla do Silvija Ilinkovića, koji bez razmišljanja šutira s 18 metara i pogađa za 0:1.

Deset minuta kasnije Tino Blaž Lauš ubacio je s lijeve strane pred gol Zrinjskog, a Nermin Haskić je s pet metara, zaboravljen od obrane gostiju, pogodio za izjednačenje.

U 34. minuti uslijedila je još jedna velika greška domaćih nogometaša koji su izgubili loptu na svojoj polovici. S desne strane prošao je Mario Ćuže i pred Veležovim golom pronašao Kiša koji glavom pogađa za novo vodstvo Zrinjskog.

Za razliku od prvog poluvremena u kojem su Rođeni, iako u rezultatskom deficitu, imali dobrih perioda igre, u nastavku su igrali samo Plemići.

Svoju dominaciju Zrinjski je okrunio u 61. minuti. Antonio Ivančić i Kiš duplim su pasom iz igre izbacili Veležovu obranu, a Ivančić je završio akciju za konačnih 3:1.

S tri nova boda Zrinjski je svoju prednost na vrhu ljestvice podebljao na 12 bodova u odnosu na najbliže pratitelje Široki Brijeg i Borac.

Velež je peti na ljestvici s 18 bodova manje u odnosu na Zrinjski.