Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Evropska liga

Zrinjski se iz Holandije vraća neporažen

utrecht334

Zrinjski je odlično otvorio drugo poluvrijeme. Mostarci su kontrolirali igru te stvorili dvije dobre prilike

U prvom susretu drugog pretkola Evropske lige Zrinjski je u Utrechtu odigrao 1:1 protiv istoimenog domaćina.

Iako se u prvih 45 minuta većinu vremena igralo pred golom Zrinjskog, prvi su loptu iz svoje mreže vadili domaći nogometaši. U 34. minuti Frane Čirjak i Miljan Govedarica odigrali su kontru, duplim pasom iz igre su izbacili odbranu Utrechta, a Govedarica je preciznim udarcem svladao domaćeg golmana i pogodio za 1:0.

https://www.dailymotion.com/video/x7ea3sq

Najveću šansu u prvom poluvremenu domaći su propustili u sudačkoj nadoknadi kada je Justin Lonwijk neometan s pet metara šutirao, a njegov udarac instinktivnom reakcijom zaustavio je vratar Zrinjskog Ivan Brkić.

Zrinjski je odlično otvorio drugo poluvrijeme. Mostarci su kontrolirali igru te stvorili dvije dobre prilike. U 56. minuti Čirjak je šutirao s 20 metara malo pored gola, a tri minute kasnije Edin Rustemović je nakon kornera šutirao glavom iznad gola.

Domaći su do izjednačenja došli u 60. minuti preko Gyrana Kerka. Odbrana Zrinjskog nije uspjela iz svog šesnaesterca očistiti loptu, ona se odbila do Kerka koji s jedanaest metara iz voleja pogađa za 1:1.

https://www.dailymotion.com/video/x7ea86z

Nakon primljenog gola “Plemići” su loše reagirali. Povukli su se duboko u svoju polovicu i prepustili loptu Utrechtu. Uslijedila je prava opsada Brkićevog gola no raspoloženi golman  Zrinjskog nije kapitulirao po drugi put te je utakmica završena bez pobjednika.

Uzvrat se igra za sedam dana u Mostaru.