Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Zrinjski se nije uspio opraviti od poraza u Vrapčićima

bilbija zrinjski (1)

Zrinjski nakon tri kola ima pet bodova manje od lidera Željezničara, koji je jedini ubilježio maksimalan učinak na startu sezone

Zrinjski se nije uspio iskupiti za poraz u mostarskom derbiju. Plemići su ponovo razočarali svoje navijače, odigravši samo 0:0 s bijeljinskim Radnikom na svom terenu.

Ekipa Mladena Žižovića imala je prilika za postići gol, ali generalno prikazala je još jednu blijedu partiju zbog čega će se nastaviti nervoza u njihovim redovima.

Domaćin je od samog početka krenuo u potpunu ofanzivu i bio je osjetno bolja ekipa u prvom dijelu. U tom periodu imao je i najbolju priliku. Igrala se 19. minuta kada je Govedarica gurnuo loptu do Pere Stojkića, ovaj ubacio u šesnaesterac gdje ju je dočekao na volej Nemanja Bilija, no lopta je pogodila stativu.

Radnik je zaprijetio u 37. minuti. Huseinbašić je tukao skoro iz mrtvog ugla, ali je Horkaš krajnjim naporima nogom loptu skrenuo u korner.

Na poluvremenu je Mladen Žižović je u svlačionici ostavio indisponiranog Kunića i umornog Govedaricu, te ubacio Ognjena Todorovića i Anesa Mašića. Ovaj drugi je odmah po ulasku imao idealnu priliku, pucao je iz blizine, ali je neko iz odbrane Radnika ipak skrenuo loptu u korner.

Nakon toga igra je postala rastrzana što je puno više odgovaralo gostima, koji su očito zadovoljili bodom. U sudijskoj nadoknadi Mario Tičinović imao je slobodan udarac s desne strane, ali i ta prilika otišla je u nepovrat. Plemići su tako u tri utakmice zabili jedan gol, a u idućem kolu idu na teško gostovanje u Banja Luku kod Borca.

Zrinjski nakon tri kola ima pet bodova manje od lidera Željezničara, koji je jedini ubilježio maksimalan učinak na startu sezone (pogledajte tabelu ispod videopriloga).

Rezultati trećeg kola nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine:

– utorak:
Željezničar – Borac 2:1
Široki Brijeg – Velež 2:2

– srijeda:
Sarajevo – Tuzla City 1:0
Sloboda – Mladost 3:0
Krupa – Olimpik 1:0
Zrinjski – Radnik (0:0)

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore