Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Zrinjski se primakao Borcu na tri boda, Široki i Posušje podijelili bodove

zrinjski pobjeda
FOTO: NK Zrinjski

Posušje je po kišom natopljenom terenu prvo došlo do vodstva, a pogodak je u 23. minuti zabio Karlo Kamenar

Ekipa Zrinjskog slavila je u nedjelju rezultatom 3:1 protiv Tuzla Cityja te se tako približila Borcu na tri boda, dok pobjednika nije bilo u susretu između Širokog Brijega i Posušja, čija je utakmica završila 1:1.

Na stadionu pod Bijelim brijegom u Mostaru prvi od četiri današnja pogotka postigao je iz jedanaesterca, najbolji igrač Zrinjskog, Nemanja Bilbija u 33. minuti i na odmor se otišlo s minimalnom prednosti za ”Plemiće”.

Mario Ćuže povećao je na 2:0, da bi gostima iz Tuzle malo nade vratio Mirzad Mehanović u 70. minuti.

Pitanje pobjednika riješeno je sedam minuta kasnije kada Antonio Prskalo postiže pogodak za 3:1.

Široki Brijeg i Posušje odigrali su 1:1 u lokalnom derbiju koji je zbog radova na Pecari odigran na stadionu Bare u Čitluku.

Posušje je po kišom natopljenom terenu prvo došlo do vodstva, a pogodak je u 23. minuti zabio Karlo Kamenar.

U 64. minuti za Široki Brijeg pogodio je Cyrille Kpan, napadač iz Burkine Faso, a šest minuta kasnije Široki je ostao s igračem manje jer je Daniel Lukić dobio drugi žuti karton. Ipak, do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao te je utakmica završena 1:1.

Zrinjski je drugi s 26 bodova, tri manje od vodećeg Borca, Široki je peti sa 20 bodova. Posušje se nalazi na osmom mjestu sa 16 bodova, dok je Tuzla na predzadnjem 11. mjestu sa 10 bodova iz 13 odigranih utakmica.

tabela zrinjski