Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer liga BiH

Zrinjski sigurno gazi ka tituli, Bilbija prešao brojku od 20 golova

sloboda-zrinjski

Zrinjski je nastavio svoj put ka tituli prvaka Bosne i Hercegovine

U posljednjoj utakmici 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine fudbaleri Zrinjskog iz Mostara ostvarili su novu gostujuću pobjedu, ovoga puta nad Slobodom iz Tuzle, rezultatom 2:0 (0:0).

Golove za nova tri boda postigao je Nemanja Bilbija. Prvo iz jedanesterca u 52. minuti, a potom izuzetno efektno u 74. minuti utakmice. Bilbija je i najbolji strijelac Premijer lige BiH, a ukupno je u sezoni postigao 21 gol.

Odličnu priliku za Slobodu kreirao je Said Huseinović nakon drugog gola Zrinsjkog. Šutirao je s vrha šesnaesterca, ali je golman Josip Čondrić uspio loptu izbaciti u korner.

Inače, u prvom poluvremenu Zrinjski je diktirao ritam, imao inicijativu, ali takvu igru Mostarci nisu kapitalizirali u vodstvo. U nastavku je Zrinjski iskoristio svoje prilike i došao do pobjede u Tuzli.

Kada je riječ o domaćoj ekipi Sloboda je do kraja utakmice imala najbolju priliku preko Nedima Hadžića u 86. minuti, ali je njegova lopta prohujala pored lijeve stative.

Zrinjski je nastavio svoj put ka tituli prvaka Bosne i Hercegovine. Mostarci su prvoplasirani sa 57 bodova, a Sloboda je na sedmoj poziciji sa 25 osvojenih bodova.