Premijer liga BiH

Zrinjski slavio na Koševu

sarajevo zrinjski (1)

U 81. minuti sva nemoć Sarajeva oslikala se u oštrom prekršaju Dupovca, koji je dobio direktan crveni karton

Nogometaši Sarajeva ubiježili su drugi poraz ove sezone u Premijer ligi BiH, a bolji na Koševu bili su igrači Zrinjskog koji su slavili sa 2:0.

Zrinjski je od početka susreta bio konkretniji, a već u 13. minuti susreta mostarski klub dobija jedanaesterac. Sa bijele tačke nije bio precizan Bilbija, koji je panenkom pokušao savladati Dizdarevića, a ovaj pročitao njegovu namjeru i uhvatio loptu.

Međutim, desetak minuta kasnije Zrinjski je stigao do prednosti. Igrala se 24. minuta susreta kada je nakon ubačaja Bašića, Tičinović iz teške situacije uspio savladati Dizdarevića. FK Sarajevo se nije oporavilo nakon pogotka, pa je u 34. minuti susreta Dizdarević ponovo morao vaditi loptu iz svoje mreže.

Akciju gostujuće ekipe završio je Bašić, koji je naletio na asistenciju Bilbije i matirao golmana Sarajeva. Do poluvremena se rezultat nije mijenjao.

U nastavku utakmice, tačnije u 55. minuti vrlo lako je moglo biti i 3-0. Bekić je ubacio za Tičinovića, koji je izbjegao ofsajd zamku i šutirao, ali je Dizdarević ovoga puta bio na pravom mjestu.

U 81. minuti sva nemoć Sarajeva oslikala se u oštrom prekršaju Dupovca, koji je dobio direktan crveni karton.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, tako je da Zrinjski sasvim zasluženo osvojio puni plijen.