Fudbal

Večeras u Mostaru

Zrinjski traži prolaz u sljedeću rundu Evropske lige protiv Differdangea

27/08/2020

Utakmica Zrinjski – Differdange igra se od 20 sati pred praznim tribinama

Nogometaši Zrinjskog večeras će na stadionu pod Bijelim brijegom odigrati susret pretkola Europske lige protiv Differdangea iz Luksemburga.

– Očekuje nas ekipa iz Luksemburga koja je u ovoj sezoni odigrala svega jednu utakmicu, izgubila je 3:1 prošlog vikenda. Mi smo odigrali pet utakmica i što se toga tiče u određenoj smo prednosti. Smatram da smo kvalitetniji tim i mislim da će sve ovisiti od nas. Ako mi budemo rastrčani i efikasni, pobjeda ne bi smjela doći u pitanje – najavio je utakmicu trener Zrinjskog Mladen Žižović.

Dodao je kako njegova ekipa nije bila u “dobrom ritmu” u prvih pet kola nove sezone u kojima je Zrinjski upisao dvije pobjede, dva poraza i jedan remi, uz svega dva postignuta gola, te da se kao rezultat toga stvorila “klima nepovjerenja” prema igračima i štabu.

– Bez obzira što u nekim utakmicama nismo došli do bodova, smatram kako smo u određenim trenucima bili onakvi kakvi trebamo biti, a to je rastrčani, agresivni, s visokim presingom i da iz takvih situacija dođemo u šanse za gol. U pet utakmica imali smo više od 70 udaraca prema golu, fali nam realizacija i malo više golova kako bi ekipa izašla iz psihološkog pritiska – ustvrdio je Žižović.

Kada je u pitanju igrački kadar na koji računa u premijernom evropskom nastupu, Žižović je kazao kako s njegove strane neće biti dramatičnih poteza, istaknuvši da su moguća neka osvježenja u momčadi s obzirom da polovica igrača nije prošla adekvatne pripreme.

Utakmica Zrinjski – Differdange igra se od 20 sati pred praznim tribinama, uz televizijski prijenos na kanalu Arenasport. U ovoj fazi natjecanja igra se samo jedna utakmica.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.