Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ima prednost od 1:0

Zrinjski u Bratislavi ide po historijski plasman u grupnu fazu Konferencijske lige

zrinjski

Bh. prvak je u prvom susretu potpuno nadigrao slovačkog prvaka, a veliku pobjedu Mostarcima je donio Nemanja Bilbija golom u 89. minuti

Pred nogometašima Zrinjskog večeras je uzvratni susret playoff runde Uefine Konferencijske lige protiv Slovana iz Bratislave u kome bh. prvak brani prednost 1:0 iz prvog susreta.

– Slovaci najavljuju da je to za njih utakmica godine, onda je za nas minimum utakmica desetljeća. Imamo šansu generacije da zaokružimo ovu priču koja je počela prošle sezone i nitko od nas sretniji ako u tome uspijemo. Čeka nas zahtjevan utakmica, potpuno drukčija od one u Mostaru – najavio je večerašnju utakmicu uoči leta za Bratislavu trener “Plemića” Sergej Jakirović.

Bh. prvak je u prvom susretu potpuno nadigrao slovačkog prvaka, a veliku pobjedu Mostarcima je donio Nemanja Bilbija golom u 89. minuti.

Prva utakmica, smatra Jakirović, ne smije zavarati. Trener Zrinjskog očekuje kako će Slovaci u uzvratu biti puno ofenzivniji i agresivniji:

– Preiskusni smo da upadamo u euforiju. U Bratislavi će to biti potpuno drugih 90 minuta. Slovaci od prve sekunde najavljuju ofenzivu i mi moramo znati agresivno odgovoriti, moramo biti kompaktni i moramo se znati braniti u pojedinim trenucima utakmice.

U večerašnjoj utakmici Jakirović neće moći računati na ozlijeđenog Marija Tičinovića, a u sastav se nakon odrađene suspenzije vraća Niko Janković, koji je odigrao nekoliko sjajnih utakmica na startu nove sezone.

Ako Zrinjski obrani prednost iz prvog susreta postat će prvi bh. klub koji se plasirao u grupnu fazu nekog europskog natjecanja.

Utakmica Slovan – Zrinjski igra se od 20:30 sati na stadionu Tehelné pole u Bratislavi.