Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zrinjski u Međugorju: Jakovljević najavio titulu

zrinjski_zvijezda_09_3

Nogometaši Zrinjskog otputovali su na mini pripreme u Međugorje koje za cilj imaju podići formu mostarskog tima. Blaž Slišković uspio je vratiti samopouzdanje timu i u tri prethodne utakmice osvojiti maksimalnih devet bodova. Zrinjski je dosad zabilježio tri poraza, ali nema veliki zaostatak za vodećim Željezničarom koji ima dva boda više.

– Kada je došao Slišković rekao nam je da uz 3-4 pobjede glavni rivali neće puno pobjeći. Ostvarili smo tri pobjede, i odmah se približili gornjem dijelu tabele. Sada smo drugi i normalno da se ima još puno igrati do kraja. Ja se nadam i uvjeren sam da ćemo opet biti prvaci, kazao je za Pogled Slobodan Jakovljević i naveo što je bila prednost Željezničara na otvaranju sezone:

– Odigrali su manje utakmica u Evropi. Treba uzeti u obzir da smo mi igrali šest evropskih utakmica, a sada imamo samo dva boda manje od njih.

Nakon reprezentativne pauze Zrinjski će u Mostaru ekipu Širokog Brijega koju će s klupe voditi novi trener Goce Sedloski.

– Ne poznajem njihovog novog trenera, ali generalno dosta dobro poznajem igrače Širokog. To je hercegovački derbi, kao što je sarajevski derbi između Sarajeva i Željezničara. Hercegovački derbi bit će izuzetno teška utakmica, a ko bude pametniji i snalažljiviji slavit će na kraju, poručio je Jakovljević.